Százezer euró közvetlen brüsszeli támogatás Ipar 4.0 fejlesztésekre

2019.09.06

Cloudifacturing néven egy új, Európai Unió által támogatott termelésoptimalizáló projekt indul, melyre szeptember 30-ig lehet pályázni.

Cloudifacturing Eu támofatás ipar 4.0 fejlesztésekre

Egy új európai uniós projektnek köszönhetően konzorciumonként százezer euró pályázható gyártó vállalatok és szoftverfejlesztő cégek számára a termelésoptimalizáció modernizációjára. A cél, hogy a termelés/gyártás optimalizációját felhő technológia segítségével fejlesszék ki.

A Cloudifacturing projekt keretében neves nemzetközi partnerek (pl: Fraunhofer Intézet, Westminster Egyetem, stb.) adnak technológiai támogatást és üzleti szoftverbevezetésben jártas szereplők is segítik a projekt tervezést és megvalósítását (illetve az üzleti hasznosítást), továbbá maximum százezer euró vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a konzorciumok.

A projektben való indulás feltételei:

  • A pilot projektben minimum egy gyártó vállalatnak (end-user) és egy szoftverfejlesztő cégnek (ISV) kell lennie, de ezen felül kutatóintézetek, egyetemek és egyéb partnerek is kapcsolódhatnak
  • A gyártó vállalatnak és a szoftverfejlesztő cégnek két különböző EU tagállamban kell működnie

A pályázat beadásának határideje 2019 szeptember 30.

Részletes információt ezen az oldalon találsz.

A témában felmerülő kérdésekre szeptember 13-án Prof. Kiss Tamás (University of Westminster, London, UK) válaszol, regisztrálni pedig ide kattintva tudsz.