Részletek a Digitális Összefogás eredményeiről

2020.04.16

A Digitális Összefogás kezdeményezés, melyhez az IVSZ is csatlakozott, jelenleg 58 vállalkozás 80 felajánlását összesíti.

Részletek a Digitális Összefogás eredményeiről

Digitális Összefogás néven akciót indított a digitális ágazat szereplőinek felajánlásaival a koronavírus okozta veszélyhelyzet leküzdésének támogatására.

A Digitális Összefogás célja, hogy a digitalizáció adta lehetőségek kiaknázásával a magyar polgárokra nehezedő terheket csökkentse. A kezdeményezés kapcsán felajánlott digitális megoldások és szolgáltatások elsődlegesen a tanárokat, a diákokat, az iskolákat, a tankerületeket, a szülőket, a munkavállalókat és a munkaadókat, illetve a járvány legveszélyeztetettebbjeit, a szépkorúakat segítik.

A Digitális Összefogásnak, az ágazati szereplők felajánlásainak köszönhetően:

  • a rendkívüli helyzetre való átállásban közel 10 millió magyar embernek segítenek a mobilszolgáltatók által felajánlott plusz mobiladat csomagok
  • a távoktatásra alkalmas felajánlott digitális alkalmazások 1,6 millió diáknak és 200 ezer tanárnak, oktatónak segítenek a köznevelésben, a szakképzésben és a felsőoktatásban
  • a távmunkára felajánlott digitális megoldások egymillió munkavállaló otthoni munkáját segítik
  • és számos digitális megoldás segíthet több mint kétmillió idős honfitársunknak a családi kapcsolattartásban, idősgondozásban.

Részletek a Digitális Összefogás eredményeiről