Piackész IT tudás mintegy 6000 felsőoktatási hallgatónak

2020.01.30

Eszközöket, szoftvereket, képzési lehetőségeket biztosít a Programozd a jövőd! keretein belül kiírt új közbeszerzés.

Piackész IT tudás mintegy 6000 felsőoktatási hallgatónak 2020

 

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért az ITM és a KIFÜ konzorciumi partnereként évek óta dolgozik a GINOP 3.1.1 Programozd a jövőd! projekten, amely az informatika szakot oktató egyetemek és az IKT cégek közötti együttműködést segíti és ösztönzi azért, hogy rövid, illetve hosszú távú megoldást hozzon a súlyos informatikus hiány okozta problémákra.

A projekt keretében eddig olyan programelemek valósultak meg, mint az ipari vendégoktatók bevonása a felsőoktatási intézmények kurzusaiba, de itt említhető az a kétszáz feletti motivációs előadás, amit lelkes ipari szakemberek tartottak középiskolai diákok számára.

A Programozd a jövőd! következő programeleme a Képzési csomagok I. program, melynek keretében a hazai felsőoktatási intézmények informatikai laboreszközöket, szoftvereket, ipari minősítő vizsgára igénybe vehető vizsga vouchereket szerezhetnek be. A program ezzel lehetővé teszi az egyetemek számára a legújabb technológiák megismerését, az ehhez szükséges oktatási környezet kialakítását, valamint az oktatók felkészítését is.

Mindennek köszönhetően számításaink szerint mintegy 6000 hallgató juthat kurrens informatikai kurzusokon keresztül piacképes tudás birtokába, így az IKT cégeknél jelentkező pályakezdők azonnal hasznosítható, piacképes tudás birtokában kezdhetik meg munkájukat. Mindez a vállalkozások oldalán hozzáadott értéket, ugyanakkor költségmegtakarítást is jelent, az egyetemek pedig a saját képzéseik presztízsét emelhetik a programnak köszönhetően.

A beszerzést kiíró szállítókat vár LabVIEW, Linux, Cisco, Microsoft és Oracle vagy ezekkel egyenértékű eszközök, szoftverek, oktatói felkészítések és vizsga voucherek beszerzésére. A Képzési csomagok I. közbeszerzési felhívás kiírásra került, a meghosszabbított ajánlattételi határidő 2020.02.11. 11:00. A beszerzésre a kiírásban részletezettek szerint részajánlattételi lehetőség biztosított.