Neves megmérettetésen indul a Programozd a jövőd! projekt

2020.06.12

Az Európai Bizottság által évente megrendezett REGIOSTARS Awards azokat a projekteket állítja középpontba, amelyek a legtöbbet teszik Európa digitális fejlődéséért.

Neves megmérettetésen indul a Programozd a jövőd! projekt

A REGIOSTARS összesen öt kategóriában versenyezteti a különböző projekteket. Így szavazni lehet az Ipar 4.0-val foglalkozó (Industrial transition for a Smart Europe), a fenntarthatóság területén induló (Circular economy for a green Europe), a digitális készségekre és oktatásra fókuszáló (Skills & Education for a digital Europe), a városi környezetet fejlesztő, okosító (Citizens engagement for cohesive European cities), valamint a fiatalok határokon átnyúló együttműködését ösztönző (Youth empowerment for cooperation across borders) programokra.

Idén a Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága a Programozd a jövőd! projektet jelölte a megmérettetésbe. A projektre a Skills & Education for a digital Europe kategórián belül, „Program your future!” névvel lehet szavazni. A szakmai bírálóbizottság július 9-én jelenti be, hogy az összesen 206 beérkezett pályázatból az egyes kategóriákban melyik öt-öt pályázatot juttattja tovább a döntőbe. Továbbá közönségdíj átadását is tervezik, amelyet a legnépszerűbb projekt kap meg.

A 2017-ben indult GINOP 3.1.1 kiemelt projekt (Programozd a jövőd!) hosszú távú és fenntartható megoldást kíván nyújtani a munkaerő-hiány csökkentésére. Az IVSZ által konzorciumi partnerként támogatott projekt a foglalkoztatás és a gazdaság bővítését segíti elő a munkaerő-piaci szempontból releváns informatikai végzettséggel rendelkezők számának növelésével és szaktudásuk minőségének fejlesztésével, valamint a szektor vonatkozó problémáinak enyhítésével.