Nagy a kereslet a BME BProf-os informatikus hallgatóira

2021.02.18

A 2018-ban indult BProf képzés a gyakorlati tudás megszerzésére fókuszál: több gyakorlati óra, projektmunka és vállalatoknál szerzett szakmai gyakorlat keretében piacképes, azonnal alkalmazható tudást ad a képzést elvégzőknek. Tavaly szeptemberben álltak munkába az első évfolyam végzősei, idén ősztől pedig újabb 100 hallgató befogadására nyílik lehetőség.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Veszprémi Egyetem és az IVSZ a gazdaságot érzékenyen érintő informatikushiányra reagált 2018-ban egy új alapképzési szak, a BProf üzemmérnök-informatikus képzés indításával. Az újragondolt, ipari szféra igényeihez igazodó informatikus képzés elsősorban a gyakorlati tudás megszerzésére fókuszál, több gyakorlati óra, projektmunka és szakmai gyakorlat keretében a 3. év végén piacképes, azonnal alkalmazható tudással indulhatnak el a hallgatók.

A BME VIK vezető helye a hazai mérnökinformatikus képzésben garantálja az új BProf üzemmérnök-informatikus diploma minőségét, és a vállalatoknak kiváló lehetőség ez arra, hogy időben gondoskodjanak az utánpótlásról. Nélkülözhetetlen előrelépést jelent a szak elindulása, a képzettek számának növekedése pedig kétségtelenül fontos mozzanat a digitálisan versenyképes szakemberkínálat biztosításában.

A képzés az egyetemre jelentkezők körében egyre népszerűbb, 2019-re 32%-kal nőt a BProf üzemmérnök-informatikus szakok friss hallgatóinak száma. Ez a tendencia egyértelműen a piaci és munkavállalói igények kihangosításaként fogható fel.

Tavaly szeptemberben álltak munkába az első évfolyam végzősei, akiket a Schönherz Iskolaszövetkezet delegált 40 vállalathoz. Az eddigi tapasztalatok alapján kiderült, a vezetők maximálisan elégedettek a diákok tudásával és munkához való hozzáállásával.

2021 szeptemberétől újabb 100 infós diák befogadására nyílik lehetőség, irántuk a cégek 2021. február 19-ig jelezhetik foglalkoztatási szándékukat. Információ a programról a partner@schis.hu e-mail címen vagy a +36 1 296 2526-os telefonszámon kérhető.