Milyen informatikusnak lenni? A jelen felmérése a jövő érdekében

2020.07.24


Az IVSZ friss helyzetképet készít az informatikus munkaerőpiacról, a szakemberhiányról és a vállalatok igényeiről, tapasztalatairól. A Programozd a jövőd! projekt támogatásával készülő felmérés célja, hogy beazonosítsa a megfelelő beavatkozási pontokat, és ezzel stratégiák, akciótervek kialakítását segítse. A dinamikusan fejlődő informatikai ágazat megfelelő mennyiségű és minőségű szakemberrel való feltöltése kiemelt feladat, így a szakma megbecsültségének és az informatikai munka vonzóságának, feltételeinek javítása elengedhetetlen.

Milyen informatikusnak lenni? A jelen felmérése a jövő érdekében

A kutatásban most a munkavállalókat, az informatikai jellegű munkakörökben dolgozókat kérdezzük képzettségükről, tapasztalataikról, pályájukról, illetve arról, hogy mi a fontos számukra.

A Programozd a jövőd! projekt (GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 „Oktatási intézmények és IKT vállalkozások közötti együttműködés ösztönzése és támogatása”) támogatásával induló felmérésben való részvétel minden IKT vállalkozás számára kiemelt fontosságú, hiszen annak eredményei és megállapításai olyan stratégiák, akciótervek megalkotását segítik, amelyek megoldást nyújtanak a munkaerőhiány kezelésében, enyhítésében.

A felmérés eredményei kiemelten fontosak az iparág és vállalatok számára, a sikerhez elengedhetetlen az IVSZ tagjainak aktív részvétele is – az Ön közreműködésére is számítunk. Célunk, hogy minél pontosabb és átfogóbb képet alkossunk a jelenlegi helyzetről, így az IVSZ tagjait és olvasóinkat arra kérjük, cégükön belül, munkavállalóikkal osszák meg a kérdőívet. A kérdőív kitöltésével egy nyereményjátékhoz is csatlakozhatnak a kitöltők.

A felmérés lebonyolítója az eNET Internetkutató. Az adatok statisztikai elemzése és a jelentéskészítés anonim módon, összesítve történik. A kérdőívvel kapcsolatos észrevételeivel, ill. technikai segítségért forduljon a kutatókhoz az IT_kutatas_eszrevetelek@enet.hu címen.

Köszönjük, ha megosztod Facebook-on is!