Megnyílt a pályázási lehetőség az Európai Digitális Készségfejlesztésért Díjra

2023.03.09

A digitális készségek a 21. századra kulcsfontosságú készségekké nőtték ki magukat, de sajnálatos módon igen jelentős elmaradás tapasztalható a fiatalok, a munkavállaló korú emberek és az idősebb korosztály körében is ezen a téren. Az IVSZ-en túl is számos kezdeményezés támogatja a különböző szintű digitális készségek fejlesztését, illetve elsajátítását, pl. cégek, non-profit szervezetek, közoktatási intézmények és boot campek. 

Az Európai Bizottság 2018-ban hozta létre a Digital Skills Award-ot, mellyel azon kezdeményezéseket díjazzák, amelyek a digitális készségek fejlesztésében sikeresek, európai összehasonlításban is kivételesek és példaként szolgálnak akár más régiók/országok számára is.  

A pályázatra már megvalósult és még megvalósítási fázisban lévő projektek/kezdeményezéseket is várják, 5 kategóriában:  

  • Fiataloknak szóló digitális készségfejlesztés, 
  • Digitális továbbképzés a munka világában, 
  • Digitális készségek az oktatásban, 
  • Digitális bevonódást támogató kezdeményezések, 
  • Női ICT karriert támogató kezdeményezések. 

A pályázatok benyújtására 2023. április 8-ig van lehetőség, melyet követően az értékelők először 5 pályázatot választanak ki kategóriánként, majd ezen pályázatok közül döntenek a végső kategória nyertesekről.  

A kategóriánkénti finalisták kezdeményezéseit 2023. május 23án egy online workshop-on mutatják be, illetve a Digital Skills and Jobs Platform-on, valamint a @DigitalSkillsEU közösségi média platformokon keresztül kapnak publicitást.  

A kategórianyertesek nevét június folyamán jelentik be a szervezők. A nyertesek meghívást kapnak Brüsszelbe az ünnepélyes díjátadóra és a hozzá kapcsolódó workshopra (költségeket a szervező fizeti). 

További részletek és jelentkezés: