Level Up projekt: képzésekkel segítik az európai kkv-k digitális átállását

2023.03.30

Az IVSZ részvételével, a most indult Level Up projekt keretében több ezer kkv tízezernél is több munkavállalója fejlesztheti digitális készségeit Európa-szerte olyan területeken, mint a mesterséges intelligencia, az adatelemzés vagy a kiberbiztonság. A projektet hét ország 13 meghatározó képző intézménye és üzleti, iparági szervezete együttesen vezeti.  

Rövid távú képzéseken fejleszthetik digitális kompetenciáikat az európai kkv-k munkatársai és az álláskeresők a most indult Level Up project keretében, amelyben az IVSZ is aktívan közreműködik. Száznál is több magas minőségű, korszerű tudásanyagot tartalmazó tréning közül választhatnak az érdeklődők olyan területeken, mint a kiberbiztonság, az adatismeret és adatelemzés, a mesterséges intelligencia, a dolgok internete (IoT), a 3D nyomtatás és modellezés, a felhőtechnológia vagy a mikroelektronika. A képzéseken 3000 kkv 15000 munkavállalója tud részt venni a projekt 2 éves időtartama alatt.  

„A Level Up projekt célja, hogy elősegítse a kkv-k digitális transzformációját a munkavállalók képzésén keresztül. A digitális kompetenciák fejlesztése a kulcs egy rugalmasabb, a változásokra gyorsabban reagáló, a digitális megoldásokat hatékonyabban használó vállalkozás kialakításához. Hazánkban több tízezer digitális szakember hiányzik, amely egyértelműen a vállalkozások növekedésének gátjának bizonyul. Ez a projekt ezt a hatalmas hiányt, és így a vállalatokon lévő nyomást enyhítheti“ – mondta el Tajthy Krisztina, az IVSZ főtitkára.  

A Level Up projektet az Európai Unió Digital Europe Programja finanszírozza, és 2023 januárjától 2025 decemberéig tart a megvalósítási szakasz.