Két IVSZ által menedzselt jó gyakorlat is bekerül az ESSA szoftverfejlesztési stratégiájába

2021.11.03.

 

Az IVSZ által konzorciumban megvalósított Programozd a jövőd! projekt két beavatkozása, az oktatói pool és a gyakornoki program is bekerül az Európai Unió által az Erasmus+ programban finanszírozott Európai Szoftverkészség Szövetség által jelenleg kidolgozás alatt álló Európai Szoftverkészség Stratégiába, mint azonosított jó gyakorlat, amelyet érdemes lehet más országokban is megvalósítani a szoftverfejlesztéshez kötődő szakemberek képzése kapcsán.

Két IVSZ által menedzselt jó gyakorlat is bekerül az ESSA szoftverfejlesztési stratégiájába

Az oktatói pool kezdeményezés révén piaci szakemberek kapcsolódnak be az egyetemi oktatásba és naprakész információkkal a legújabb technológiákról, piaci és üzleti ismeretekkel járulnak hozzá az informatikai képzésben résztvevő hallgatók oktatásához. Az elmúlt 3 évben több mint 2900 vendégoktatási órára került sor a projekt keretében, több, mint 100 kurzus részeként.

A Programozd a jövőd! gyakornoki programjának a célja az, hogy a résztvevő diákok IT vállalatoknál valós és hasznos gyakornoki programon vegyenek részt és egyben azt is biztosítsa a program, hogy a diákok ne hagyják félbe a képzésüket, hanem a diploma megszerzéséig „kitartsanak”. A programban résztvevő diákok és vállalkozások ezt a célt a szemük előtt tartva működnek együtt a gyakornoki program végrehajtásán.

A stratégia véglegesítése november során várható, melyet követően az elkészült európai stratégiát részletesen bemutatjuk.
Az ESSA projekt az Európai Unió Erasmus+ programjának finanszírozásával valósul meg.

Mit tehetünk a szoftverkészségek fejlesztése érdekében?