Online-osodó konferenciák

2020.09.11

IVSZ DIGITALK Podcast

(S02E03)

Mi történik akkor, ha egy elsősorban személyes kontaktusra, találkozásokra épülő iparágat ingat meg egy külső körülmény? A COVID következtében online térbe költöző konferenciák világa jól mutatja, hogy a legszélsőségesebb esetekben is van megoldás, amelyekre a jövőben is lehet építeni. A DIGITALK a piac vezető szakembereit arra kérte, hogy meséljék el a saját történeteiket.

IVSZ DIGITALK PODCAST: Online-osodó konferenciák

Az IVSZ a kommunikációs csatornáin arra törekszik, hogy minél több hasznos információt, összefüggést, adatot adjon át a digitalizációs és az innovációs ökoszisztémáról. Hogy ez még fókuszáltabban, illetve elmélyültebben történhessen meg, DIGITALK név alatt podcast sorozatot indítottunk.

Előadások szünetében való véletlen (vagy éppen tervezett) találkozások, üzleti megbeszélések, közvetlen információszerzés, névjegykártya-, mobilszám cserék, és a konferenciák utánozhatatlan hangulata. Ezek márciustól szinte teljes egészében eltűntek a palettáról, amire a piaci szereplőknek azonnal reagálniuk kellett.

A már meglévő, de nem feltétlenül bejáratott online csatornák beindításával az derült ki, hogy ez is megoldható, a kérdés csak az, hogy mit veszít, és egyben mit nyer a konferencia iparág, nem beszélve a konferenciákat látogató közönségről. Csermely Ákos (Internet Hungary, Media Hungary és még sok egyéb), Gangel Péter (Bizalmi Kör), illetve Kovács Péter (Startup Safari) szókimondó, izgalmas beszélgetése arra világít rá, hogy az online konferenciák visszahozhatják a műfaj eredeti értékeit.

A műsor fő kérdései és témái:

  • Miért szervezünk eseményeket? Honnan jönnek a konferenciaszervezők? 1:15
  • Kikhez szól a Startup Safari, az Internet Hungary és a Bizalmi Kör? 6:45
  • Mi történt, amikor beütött a krach tavasszal? 9:00
  • Lehet-e jó a napi rendszerességű online live tartalom extrém időszakban? 15:45
  • Hogy csinálta a Startup Safari, aki először állt bele látványosan az online konferencia térben? 18:10
  • Mit nyertek és mit veszítettek az onlienosodással a szereplők? 26:23
  • Egyáltalán konferenciának nevezhetjük azt, amit onlineosítanunk kellett? Tisztulás jön a konferencia piacon? 31:00
  • Startup-témázás: milyen volt egy új témát behozni a magyar eseménypiacra? 39:20
  • Merre megy a konferenciajövő? Mire lehet építeni, mivel lehet tervezni? 41:45
  • A közönség és a szponzori készen áll-e egy totálisan online konferenciajövőre? 48:10

Az IVSZ podcast sorozata szakértői, ugyanakkor szórakoztató beszélgetések formájában mutatja be és teszi érthetővé a digitális gazdaság legfontosabb mozzanatait. A műsor a technológiára, az üzletre, az innovációra és ezek változatos kapcsolatrendszerére koncentrál, de e közben kifejezetten nem IT területekkel és témákkal is foglalkozik.

A következő hetekben rendszeresen jelentkezünk távolról rögzített adásokkal és továbbra is minden podcast epizódhoz a téma vezető szakértőit, valamint olyan cégvezetőket hívunk meg, akik valóban közelről látják, hogy az adott témákban mi és hogyan történik körülöttünk.

Hallgassatok ránk!