MI lesz velünk az algoritmusok világában?

2020.06.19

IVSZ DIGITALK Podcast

(S01E12)

A mesterséges intelligencia témája ebben az epizódban két olyan szakember segítségével kerül terítékre, akik alapvetően más indíttatásból, háttérrel és céllal foglalkoznak a témával. Jakab Rolanddal (IVSZ alelnök, az MI Koalíció elnöke) és Fóti Marcellel (NetAcademia alapítója) az MI-vel kapcsolatos legfontosabb kérdésekről, kihívásokról, a mesterséges intelligencia életünkre, illetve a gazdaságra gyakorolt hatásairól beszélgettünk.

Az IVSZ a kommunikációs csatornáin arra törekszik, hogy minél több hasznos információt, összefüggést, adatot adjon át a digitalizációs és az innovációs ökoszisztémáról. Hogy ez még fókuszáltabban, illetve elmélyültebben történhessen meg, DIGITALK név alatt podcast sorozatot indítottunk.

Legutóbbi adásunkban a mesterséges intelligencia kimeríthetetlen és egyre izgalmasabb témáját boncolgattuk. Jakab Rolandot és Fóti Marcellt arról faggattuk, hogy az MI miben, hogyan forgatja, forgathatja fel az életünket, készen állunk-e a lehetőségek befogadására és miként kezeljük a jelenséget magánszemélyként, vagy akár cégvezetőként. Arra is kerestük a választ, hogy laikusként mit tehet valaki, ha érdeklődik a téma iránt, illetve hogyan, milyen alapokon formálódik az a nemzeti MI stratégia, ami meghatározza Magyarország következő éveit a mesterséges intelligenciával kapcsolatban. Szó lesz morális masinákról, sok hibával dolgozó, csekk kitöltő algoritmusokról, és arról is, hogy mitől lesz, lehet valójában intelligens az MI.

Az IVSZ podcast sorozata szakértői, ugyanakkor szórakoztató beszélgetések formájában mutatja be és teszi érthetővé a digitális gazdaság legfontosabb mozzanatait. A műsor a technológiára, az üzletre, az innovációra és ezek változatos kapcsolatrendszerére koncentrál, de e közben kifejezetten nem IT területekkel és témákkal is foglalkozik.

A következő hetekben rendszeresen jelentkezünk távolról rögzített adásokkal és továbbra is minden podcast epizódhoz a téma vezető szakértőit, valamint olyan cégvezetőket hívunk meg, akik valóban közelről látják, hogy az adott témákban mi és hogyan történik körülöttünk.

Hallgassatok ránk!