Big Tech csapdában az innováció?

2020.09.25

IVSZ DIGITALK Podcast

(S02E04)

Napi szinten használjuk a szolgáltatásaikat, életünk, munkánk alapját képezik, sok gigányi adatot bízunk rájuk és legalább annyira tartunk tőlük, mint szeretjük őket. A globális tech cégek hatalma riasztó, erejük nehezen elképzelhető, ahogy az is, hogy van-e olyan erő, ami képes őket korlátozni, keretekbe helyezni. A DIGITALK legutóbbi beszélgetésében szó esik a Big Tech dilemmáról, az innováció felszabadításáról és egy kicsit a TikTok-ról is.

IVSZ Digitalk Podcast: Big Tech csapdában az innováció?

Az IVSZ a kommunikációs csatornáin arra törekszik, hogy minél több hasznos információt, összefüggést, adatot adjon át a digitalizációs és az innovációs ökoszisztémáról. Hogy ez még fókuszáltabban, illetve elmélyültebben történhessen meg, DIGITALK név alatt podcast sorozatot indítottunk.

A DIGITALK sorozat új epizódjának alapötletét a négy nagy amerikai tech cég (Amazon, Apple, Facebook, Google) kongresszusi meghallgatása adta, ami persze egy sor másik témát és felvetést bontott ki. Horváth Katalin jogásszal, Feledy Botond külpolitikai elemzővel, illetve Nagy-Rácz István adattudóssal arra kerestük a választ, hogy miért most és ezeket a cégeket vették célba az amerikai hatóságok, e mögött milyen politikai, gazdasági motivációk húzódnak meg, valamint hogyan tud mindehhez viszonyulni az EU. A podcastban szóba került még Kína, a sokak által ismert és használt TikTok, valamint az, hogy milyen hatással van, illetve lehet a Big Tech cégek tevékenysége, ereje az az innovációra és a versenyképességre.

Az IVSZ podcast sorozata szakértői, ugyanakkor szórakoztató beszélgetések formájában mutatja be és teszi érthetővé a digitális gazdaság legfontosabb mozzanatait. A műsor a technológiára, az üzletre, az innovációra és ezek változatos kapcsolatrendszerére koncentrál, de e közben kifejezetten nem IT területekkel és témákkal is foglalkozik.

A következő hetekben rendszeresen jelentkezünk távolról rögzített adásokkal és továbbra is minden podcast epizódhoz a téma vezető szakértőit, valamint olyan cégvezetőket hívunk meg, akik valóban közelről látják, hogy az adott témákban mi és hogyan történik körülöttünk.

Hallgassatok ránk!