Ismét indul az IVSZ bootcamp auditja!

2021.10.08

Az IVSZ ebben az évben is átvilágítja a hazai intenzív, rövid ciklusú informatikai képzéseket nyújtó vállalkozásokat. 

BootCamp Audit

Az első zárt audit eredményeit 2020 májusában publikálta az IVSZ, amiből az derült ki, hogy a bootcamp képzőhelyeken végzett hallgatók csaknem kivétel nélkül el tudtak helyezkedni a munkaerőpiacon. A hazai piac átláthatóvá, illetve az oktatási folyamatok összehasonlíthatóvá tétele érdekében a piac három ismert szereplője kérte fel az IVSZ-t a tevékenységük auditálására. A működési modellek paramétereire és a teljesítménymutatókra kiterjedő hitelességi vizsgálatban a PROGmasters, a Green Fox Academy és a Codecool vett részt. Idén a piac összes bootcamp szereplője számára nyílt az audit, így azok a cégek is csatlakozhatnak, amelyek junior programozókat képeznek minimum 350 óra keretben.

Ahogy akkor, az audit célja idén sem a képzőhelyek összehasonlítása (az eltérő működési modellek miatt), hanem az iskolák által szolgáltatott adatok validálása. Az audit folyamata ebben az évben is egy úgynevezett önbevallási körrel indul, melyben maguk az iskolák szolgáltatják az előzetesen meghatározott adatkörökre és 2020-ra vonatkozó számadatokat – ezt követi az IVSZ auditorai által végzett hitelesítés. Az audit során tehát az IVSZ szakemberei megfelelő alátámasztó dokumentumok alapján kizárólag az iskolák által megadott adatokat hitelesítik.

A folyamat végén előálló záró jelentés nem tartalmaz összehasonlító táblázatot, kizárólag az iskolánkénti adatokat, de tartalmaz olyan megjegyzéseket, amelyek rávilágítanak az egyes iskolák eltérő gyakorlatára.

Az auditra az IVSZ minden olyan képzőhelyet vár, amely megfelel a kritériumoknak.

A jelentkezés határideje október 22., a részvételi szándékokat Lovas Zsuzsa projektvezető, auditor várja a lovas.zsuzsa@ivsz.hu email címen.