Ipar 4.0 kitüntetést kapott a BME Technológiai Központja

2021.05.21

Jó kezekben van a BME-n az Ipar 4.0 Technológiai Központ – a Dr. Palkovics László miniszter által jegyzett magas szintű szakmai elismerés az „innováció területén oktatási, képzési programot megvalósító szervezet kategóriában elért kiemelkedően eredményes tevékenység elismeréseként” kapta meg a Központ.

Ipar 4.0 kitüntetést kapott a BME Technológiai Központja

Az IVSZ-t is büszkeséggel tölti el, hogy az általunk csak TK-ként emlegetett központ megkapta az ITM Ipar 4.0 Szakmai Érmét. 2018-ban Vityi Péter alelnökünkkel, Charaf Hassannal és Lengyel Lászlóval közösen igyekeztünk meggyőzni a szakpolitikát és az egyetemi vezetőséget arról, hogy szükség van egy ilyen demonstrációs és labor helyszínre. Az volt a célunk akkor, hogy olyan gazdasági szereplőket, kkv-kat győzzünk meg az ipari digitalizációs transzformáció fontosságáról és gyakorlati megvalósításáról, akik a saját vagyonukat és elért eredményeiket teszik kockára. Testközelbe akartuk hozni az érdeklődőknek és a hallgatóknak azokat az elérhető technológiákat, amelyek versenyképessé tehetik a hazai ipari termelést.

A legnagyobb örömünkre Kovács László (mindenkinek csak Kokó), aki szabadidejében is IoT eszközökkel foglalkozik, elvállalta a TK vezetését, ami a mai napig így van. Hozzáértése és elkötelezettsége révén ezrek találkozhattak az új megoldásokkal, személyesen vagy a TK által készített videókon. A TK első tartalmi feltöltésében az IVSZ tagvállalatok is komoly szerepet játszottak, így nekik is szólnak Kokó sorai:

Köszönöm ezúton is mindenkinek a segítségét, a BME (FIEK, VIK, AUT) támogatását, az IVSZ ötleteit és tanácsait – ezt csak együtt tudtuk elérni.

Ezúton is gratulálunk az elismeréshez és további sikert kívánunk minden érintettnek!