Ipar 4.0 ITt is, OTt is – Konferencia a gyártás és az IKT viszonyáról

2022.06.08

Az IVSZ IoT munkacsoportjának vezetői által szervezett félnapos esemény igazi csemege a címben jelzett területek szakemberei számára. Az előadások és panelbeszélgetések egy célt szolgálnak: olyan szinergiákat teremteni, ami digitalizációhoz vezet. 

 

Az IT – OT integráció során sok kihívással találkozhatunk. A konferencia remek alkalom arra, hogy gyakorlati, valós példákon keresztül nézzük meg, hogy mire is van szüksége egy gyártóipari vállalkozásnak egy IT szolgáltatótól, és fordítva. Hogyan lehet, és kell közelíteni egymáshoz ezt a két iparágat, milyen kihívásokkal küzdenek és hogy alakulnak az aktuális trendek. Miként tud egy gép univerzálisan adatokat gyűjteni, mit takar a MES-BMS integráció? 

Tordai Balázs, az IVSZ szakértője erre az alkalomra külön ajánlóval szolgált, amiből kiderül, hogy előadása milyen pontokat érint: „A Coviddal terhes időszakban is aktívan dolgoztunk az ipari digitalizáció elősegítésén. Egy kiáltványt fogalmaztunk meg arról, hogy az utolsó pillanatban vagyunk ahhoz, hogy felvegyük a világ digitalizációs fordulatszámát, valamint folytattuk azt a munkát, amelyet 2017-ben kezdtünk el az IFKA-val karöltve és idén tavasszal készültünk el azzal az 50 Részletes Fejlesztési Tervvel mely 50 kkv számára lehet iránytű a digitális transzformáció során.” 

Balázs ezen kívül érinti majd az építőiparral összefüggő projekteket, de lesz szó arról, az IoT világát is érintő biztonsági projekttervezetről, amihez az EU nemrég adta meg a zöld jelzést. A konferencia további előadói ezen kívül beszélnek majd az univerzális gépi adatgyűjtésről, valamint az IoT kibervédelmi és biztonsági vetületeiről is. 

 További információk és regisztráció ezen az oldalon található.