Indul a BProf képzés kooperatív szakasza

2020.01.30

Az üzemmérnök-informatikus képzést kínáló intézmények közül elsőként BME – VIK kooperatív képzése startol el ez év szeptemberében.

Indul a BProf képzés kooperatív szakasza 2020

Az informatikushiány, az informatikai szakemberek pótlása változatlanul égető probléma, aminek enyhítésére még 2018-ban indult el a BProf képzés három hazai egyetemen. Az IVSZ, a BME, az Óbudai Egyetem, illetve a Veszprémi Egyetem közös kezdeményezéseként induló képzési forma alapjaitól gondolta újra az informatikus képzést. A gyakorlati tudás megszerzésére áll fókuszban, így a 3 év végére azonnal hasznosítható tudással felvértezve kerülnek ki a hallgatók a munkaerőpiacra.

A tanterv 5. és 6. félévében kezdődik el a külső gyakorlóhelyeken teljesítendő, úgynevezett kooperatív képzés, amely 3 tantárgyból álló, összefüggő tantárgyblokkokból (önálló labor, projektgyakorlat, szakdolgozat-készítés) épül fel. A képzés célja, hogy a hallgatók az elméletet valós munkahelyi környezetben alkalmazhassák, a vállalatoknál alkalmazott technológiákat, munkafolyamatokat megismerjék, és szorosabb együttműködés alakuljon ki a cégek és az egyetemek között.

A BProf képzések közül elsőként a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának üzemmérnök-informatikus képzése lép be a kooperatív szakaszba, amihez a cégeknek 2020. január 31. 18:00-ig van lehetőségük csatlakozni.

A jelentkezési űrlap, a képzésről szóló részletes ismertető, a minta témajavaslatok listája, illetve a szabályzat a BME weboldalán érhető el.