HTE Fekete László-díjra pályázhatnak az infokommunikációs innovációk létrehozói

2021.04.22

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) az ICT szakma jeles képviselőivel karöltve, a hazai távközlési és informatikai szegmens meghatározó szakembere, Fekete László emlékére hozta létre ezt a díjat. A kezdeményezés célja a friss generációk innovatív munkásságának elismerése, új ötletekre való ösztönzése.

HTE Fekete László-díjra pályázhatnak az infokommunikációs innovációk létrehozói

Elindult a HTE Fekete László-díj pályázat, amelyre egyéni vagy céges keretek között megvalósított infokommunikációs termékkel vagy szolgáltatással lehet jelentkezni. A díjra azon magánszemélyek pályázhatnak (vagy jelölhetik őket), akik az adott innovatív fejlesztés koncepciójának kialakításában, illetve létrehozásában vettek részt feltalálóként és/vagy vezetőként. A nyertes az impozáns szakmai elismerés mellett 1.000.000 Ft jutalomban is részesül.

A 2020-ban létrehozott díj a hazai távközlési és informatikai szegmens meghatározó személyisége, Fekete László emlékére jött létre. A túl korán távozó szakember évtizedeken át ismert és fontos szereplője volt a magyar infokommunikációs közösségnek, folyamatosan kutatta az innovációs megoldásokat, és számos ma már elismert szakembert mentorált. Nevéhez kötődik többek között a WAP és ezzel gyakorlatilag a mobilinternet megvalósítása Magyarországon, az IPTV bevezetése kábeltévé hálózaton vagy a mobiltévé. Nemcsak értette a szakmát, hanem valahogy előre látta, mely technológiákkal és milyen irányba érdemes haladni. A HTE a tiszteletére alapított díjjal a friss generációk innovátorait igyekszik ösztönözni.

Ha van olyan innovatív terméked vagy szolgáltatásod, amely elérte már a piaci hasznosítás fázisát és a pályázat beadása napján is használatban van, jelentkezz 2021 október 1-ig!

A nevezési feltételeket, formai követelményeket, illetve további információt a HTE oldalán találsz!