Digitális Összefogás 2.0: adományozz informatikai eszközöket!

2020.12.02

Magyarország a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszát sikeresen zárta. Örömteli, hogy ebben a nehéz időszakban közös erőfeszítéssel jelentős eredményeket értünk el a köznevelés és az oktatás digitalizációja területén is. Az ősz beköszöntével a járvány egy újabb hulláma érte el hazánkat. A járvány megfékezéséhez újabb korlátozó intézkedésekre van szükség, ezért a rendkívüli helyzetben Magyarország Kormánya létrehozta az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoportot.

Digitális Összefogás 2.0: adományozz informatikai eszközöket!

Az akciócsoport feladata, hogy a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben országos szinten koordinálja az önkéntes kezdeményezéseket és a felajánlott adományokat, valamint a segélyszervezetek közreműködésével is segítse a rászorulókat.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Digitális Jólét Program (DJP) koordinálásával Digitális Összefogás néven 2020. március 24-én akciót indított, amelynek keretében a digitális ágazat meghatározó szövetségei összehangoltan azon dolgoznak, hogy a digitalizáció által kínált megoldások segítségével a járvány és a gazdasági nehézségek okozta károk csökkenthetők legyenek. A digitális ágazat által felajánlott megoldások és szolgáltatások piaci értéke eléri a 30 milliárd forintot is.

Közös érdekünk, hogy a járvány mostani szakaszában megvédjük a hagyományos, iskolai jelenléten alapuló oktatást. Ehhez csatlakozva azonban segítséget kell nyújtanunk azoknak a rászorulóknak, akiknek át kell térniük a digitális oktatásra.

Ennek érdekében az Önkéntességért és Adományokért Felelős Akciócsoport célzott gyűjtést szervez rászoruló diákok támogatására, amelynek keretében új, vagy használt, működőképes informatikai eszközöket várnak (pl.: PC, laptop, tablet). A felajánlásokat az Akciócsoport weboldalán lehet megtenni, melyet követően a munkatársak felveszik a Felajánlóval a kapcsolatot az eszközök átvétele és a további részletek ügyében.

A felmerülő problémák enyhítése és megoldása érdekében csatlakoz te is a kezdeményezéshez és eszközgyűjtéshez!