Digitális kkv – álom vagy valóság?

2022.02.04

S03E12

A hazai kkv-k digitális állapota nem túl fényes, amivel kapcsolatban felvetődik a kérdés: mivel lehet ezt az állapotot megváltoztatni, hogyan lendíthetők a magyar vállalkozások a digitalizált gondolkodás felé? A DIGITALK legújabb epizódja szakavatott, a kkv-lét sűrűjében mozgó és fejlesztő szakértőkkel keresi a válaszokat.

Digitális KKV

A téma évek óta a porondon van, aktualitását sosem vesztette el, ezúttal azonban azért volt ideje különösen a kkv-k helyzetéről beszélni, mert napokkal ezelőtt jelent meg az IVSZ vitaanyaga a témában. A még 2021 őszén kiadott IVSZ kiáltvány a digitális fordulat eljöttét szorgalmazza, aminek keretében olyan forró és fontos témákat jár körbe, mint a humán erőforrás, szakemberhiány kérdése, a nemzetközi együttműködés, vagy az ágazati digitalizáció.

A beszélgetés kiindulópontja szerint az ágazati digitalizációs olló egyre csak nyílik, sok és változatos forrási lehetőségek vannak a hazai vállalkozások előtt, számottevő változás mégsem tapasztalható. A stratégiákra, a digitális gondolkodásra, stratégiára ugyanakkor óriási szükség lenne.

A beszélgetésben ezeket a kérdéseket járja körül három vendégünk, akik életközeli, gyakorlatias példákkal, történetekkel világítják meg, hogy miért nem annyira egyszerű a digitális út a kkv-k előtt. Gyakran alapfogalmak, a legegyszerűbb információk nincsnek meg, sok esetben idő-, de főleg szakemberhiány akadályozza meg a cégeket, hogy fejlesszenek, vagy legalább a fejlesztésről gondolkodjanak.

Beszélgetőpartnerek:

  • Kovács László | BME (Ipar 4.0 témavezető)
  • Pinke Zoltán | MW-Tech Kft (Ügyvezető)
  • Suri Vera | IT-Sense Kft. (Mérnök)

HOST:

Tordai Balázs – IVSZ (szakértő)

CO HOST

Horváth Balázs – IVSZ (tartalommenedzser)