Átfogó IT piaci körképet készít az IVSZ

2022.08.03

A Makronóm Intézettel közös kutatás célja egy olyan IT piaci körkép elkészítése, amely az összes piaci szereplőnek segít a szektor problémáinak és kihívásainak jobb megértésében. 

A projekt több módszertani elemből áll, amelyek lépésről lépésre szolgálják az IT vállalatok beazonosítását, helyzetük, nehézségeik, igényeik mély megértését és számszerűsítését. Az eredményeknek köszönhetően a hazai IT vállalatok szemszögéből vázolható a szektor helyzet- és jövőképe, azonosíthatók a kritikus pontok és hatékonyabbá tehető a jövőbeni érdekképviselet. 

 Az IVSZ által kitűzött célok – mint az informatikushiány enyhítése, a gazdaságfejlesztés, piacbővítés – szempontjából kiemelten fontos, hogy világos képet kapjunk az IT ökoszisztéma helyzetéről és várakozásairól. A több hónapon keresztül zajló kutatás 2022. júliusával vette kezdetét, melynek keretében a vállalatok egy rövid kérdéssor megválaszolásával, valamint interjús és/vagy kérdőíves felmérésben való részvétellel járulhatnak hozzá a projekt sikeréhez.