15 táblagépet ajánlott fel az IVSZ oktatási célokra

2020.03.20

Az IVSZ tulajdonában lévő androidos eszközök kölcsönadásával a Budapesti Ward Mária Gimnáziumnak könnyítjük meg a digitális oktatásra való átállást.

15 táblagépet adott át az IVSZ oktatási célokra

Szervezetünk az oktatási intézmények bezárásával egyidőben tette közzé a felhívását, amivel összefogásra buzdítja tagcégeit és az IKT vállalatokat. Hamarosan egyértelművé vált, hogy a kényszerű helyzetben eszközökre van a legnagyobb szükség, ezért az IVSZ úgy döntött, hogy 15 táblagépet ad át egy arra rászoruló iskolának.

A Congregatio Jesu női szerzetesrend által fenntartott katolikus általános iskola, gimnázium és zeneművészeti szakgimnázium diákjainak jelentős része nagycsaládból érkezik, ahonnan nemegyszer 3-4 gyermek is az intézmény tanulója egyszerre. Az intézmény küldetése a tudás-lelkiség-szolgálat megvalósítása a nevelésben, aminek jegyében kiemelten figyelnek azokra a diákokra és szülőkre is, akiknek szerényebb eszközök állnak rendelkezésükre.

A digitális oktatásra való átállást az iskola rövid időn belül megszervezte, azokban a családokban azonban, ahol egyszerre több gyermeket kellene az online tér elé ültetni, az eszközhiány gondot okoz. A használatra kölcsönadott 15 darab androidos tableteket az iskolát támogató Ward Mária Iskola Alapítvány kuratóriumának elnöke, Kalmanovits Zoltán igazgató vette át.

Amennyiben más szervezet, vagy vállalat hasonló döntésre jutna és átmenetileg eszközt, eszközöket adna át a rászoruló iskoláknak, nekik letölthetővé tesszük azt az egyszerű nyilatkozat sablont, amivel ezt hivatalosan is írásba foglalhatják.

Összefogtunk! Az IVSZ és az IKT vállalatok minden eszközzel támogatják az oktatás digitális átállását. Támogassátok ti is az ügyet felajánlásaitokkal!