IVSZ DIGITALK Podcast: Jött, látott, győzött? A TikTok jelenség nyomában

2020.11.25

(S02E09)

DIGITALK podcast sorozatunk eheti részében az év talán legnépszerűbb közösségi média platformját, a TikTokot vesszük górcső alá. A kínai tulajdonban lévő videómegosztó felület robbanásszerű gyorsasággal került be a köztudatba, egyrészt mint megosztó szociális jelenség, másrészt pedig mint a Z generáció mentsvára. Az adásban a platformot aktívan használó tartalomgyárosokkal és szakértőkkel járjuk körbe a TikTok sikere mögött lapuló potenciális okokat, illetve megvizsgáljuk a jelenséget szociális, generációs és marketing szempontokból is.

A beszélgetés résztvevői:

  • Bóna Samu: 2014 óta készít tartalmakat különböző social media platformokra, emellett pedig videós újságírással is foglalkozott. Jelenleg influencer marketingesként tevékenykedik és TikTok tartalmakat állít elő.
  • Guld Ádám: médiakutató, kommunikációs szakember, a Pécsi Tudományegyetemen a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék adjunktusa. Szakterülete a generációs kommunikáció és a social media trendek vizsgálata, az elmúlt hónapokban pedig különös figyelemmel és tudományos kutatási céllal követi a TikTokot és az ott kialakuló felhasználói bázist. Ádám az Y generáció képviselője.
  • Tóth Máté: az IVSZ digitális tartalom munkatársa. IVSZ-es munkája mellett 4 éve foglalkozik internetes tartalomgyártással, mely során közösségi média felületekre (a TikTokra is) állít elő fotós és videós tartalmakat.

A podcastról itt olvashatsz részletesebben.