Patay Szabolcs, a Commsignia vezetője nyerte el a 2023-as Gyurós Tibor-díjat

2023.09.20

A jubileumi, harmincadik MENTA 2023 – NEXT30! konferencián adta át IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége az egykori elnökéről, Gyurós Tiborról elnevezett Év menedzsere-díjat. A 2023-as díjazott Patay Szabolcs, a fejlett járműkommunikációs technológiákat fejlesztő magyarországi startup, a Commsignia ügyvezető igazgatója. 

A Balatonfüreden zajló, jubileumi MENTA 2023 – NEXT30! konferencia első napjának zárásaként adták át az év menedzserének járó Gyurós Tibor-díjat. Az ünnepélyes keretek között átadott díjjal 2001 óta ismeri el a hazai IKT-szektorban meghatározó szakembereket az IVSZ által felkért szakmai zsűri. 

Az év menedzsere díjat nemcsak a 2001-ben történt tragikus hirtelenségű elvesztése okán nevezte el az IVSZ elnöksége Gyurós Tiborról, hanem azért is, mert a szövetség egykori elnöke kiemelkedő vezető volt: mind az üzleti életben, mind a szövetség építésében maximalistaként járt el. Hírnevét leginkább karizmatikusságának, energikusságának és kiváló empatikus készségének köszönhette. Stílusa lehengerlő volt, beosztottainak irányt tudott mutatni: újra és újra meg tudta győzni őket arról, hogy az esetleges nehézségek ellenére is érdemes hinni cégében. Az IVSZ minden évben a hasonlóan karizmatikus és sikeres menedzsereket keresi és díjazza, és elmondhatjuk, hogy szerencsére sok vezetői példaképet tudtunk már bemutatni az elmúlt évtizedekben” – mondta el a díjról Tajthy Krisztina, az IVSZ főtitkára. 

Az év menedzsere – Patay Szabolcs, a Commsignia ügyvezetője 

A Gyurós Tibor – év menedzsere-díj nyertese 2023-ban Patay Szabolcs, a vehicle-to-everything (V2X) technológián alapuló járműkommunikációs megoldásokat fejlesztő, a nemzetközi piacokon is jelen lévő magyar startup, a Commsignia ügyvezető igazgatója, társalapítója.  A Commsignia budapesti fejlesztőközpontjában készülő szoftveres és hardveres megoldások révén a jövőben jelentősen csökkenthetők a közúti balesetek és halálesetek.  

A Commsignia V2X-alapú megoldásait Magyarország, Csehország és Olaszország mellett több amerikai nagyvárosban is telepítették már utak mentén, hogy a technológiával kompatibilis járművek felé továbbítsák jelzőlámpák, forgalomfigyelő kamerák és érzékelők valós idejű adatait – kibővítve a sofőrök fizikai látóterét. A jelenleg 140 fős cég nemzetközi szinten is jelentős kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat, meghatározó tagja iparági szervezeteknek, konzorciumoknak, aktívan működik közre a jövő járműkommunikációs szabványainak kidolgozásában.  

Az idei shortlistes menedzserek 

Az idei Gyurós-díj shortlistjére került Kovács Dominik Máté, a 2021-ben alapított Colossyan társalapító-ügyvezetője – a társaság olyan megoldást fejlesztett ki, amely AI technológia segítségével képes szöveges formában megadott információkból kész videókat generálni. A folyamatos fejlesztések révén a Colossyan a text-to-video szolgáltatások piacán technológiai vezető szerepet ért el, platformjukat már számos világmárka használja, hiszen két-három hétről akár 30 percre is csökkenti a videók készítésének idejét, jelentős költségeket takarítva meg a gyártásban. 

Rónaszéki Péter, a FORTIX Consulting ügyvezető igazgatója szintén shortlistre került a zsűri döntése alapján. Rónaszéki Péter 23 éve foglalkozik információbiztonsággal, információvédelemmel, és üzletmenet-folytonossággal többek között bank- és repülésinformatikai területen. Az ISACA Magyarországi Egyesület elnökségi tagjaként és az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás (KIBEV) alapító tagjaként is aktívan részt vesz a szakmai közösség életében, és szakértőként gyakran nyilatkozik a hazai médiában a kiberbiztonsággal kapcsolatos témákban. 

A 2023-as Gyurós Tibor-díj – az év menedzsere nyertesével készült videót itt lehet megtekinteni.