Rendezvények 2017-ben

A tavalyi évben hat saját rendezvényt szervezett az IVSZ, ebből egy kiemelkedő volt abból a szempontból, hogy bár a főszervező és az ötletgazda a szövetségünk volt, de olyan társszervezőkkel közreműködhettünk együtt, mint a DJP, az AmCham, a német kamara, az MKIK és a BIG4 tanácsadó cégek.

 

Digitális Munkaerőpiac 2017 – Üzleti rendezvény a Digitális Munkaerő Programról

Példátlan összefogást szervezett az IVSZ tavaly a digitális munkaerőhiány enyhítése érdekében. A Digitális Munkaerőpiac 2017 konferencián deklarálódott: közös programot valósít meg Magyarország kormánya a piaci szereplőkkel és a gazdasági érdekképviseletekkel. A Digitális Munkaerő Program elindításával nem lehet késlekedni, mert hatása csak évek múlva kezd el érződni, miközben minden szakterületen rendkívül nagy szükség van digitálisan felkészült munkaerőre. A gazdaság-, oktatás- és mindennapok területére is kiterjedő változásról van szó, így eredményeket is csak széleskörű és hatékony együttműködéssel lehet elérni. Ezt a cél szolgálja a rendezvényen bejelentett Digitális Munkaerő Program.

A konferenciát az IVSZ szervezte, de társszervezőként sikerült magunk mellé állítanunk az amerikai, a német és a magyar kereskedelmi kamarát, a Digitális Jólét Programot, illetve a legnagyobb tanácsadó cégeket.

 

Közgyűlés 2017 – Erősödött az IVSZ elnökség

Általános elnökségi tag pozíciót a közgyűlés szavazatai alapján a következő két évben Deliága Ákos, a Talk-A-Bot ügyvezetője, Fazekas Barbara a Green Fox Academy ügyvezetője, Mátrai Gábor a KGM-Invest Kft. ügyvezetője és dr. Vinnai Balázs, a Misys Digital Channels vezetője tölt majd be.

A méret szerinti tagozatok közül a multinacionális tagozat vezető pozícióját Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója tölti be, míg a tevékenység szerinti tagozatoknál Marton László, az Invitech Megoldások Zrt. nagyvállalati és kormányzati igazgatója Telekommunikációs tagozatvezető és alelnök, Vityi Péter, a Transround Informatikai Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója pedig Informatikai tagozatvezető és ismét alelnök lett.

Az IVSZ vezetésének újonnan megválasztott és újraválasztott tagjai egyaránt a digitalizáció más iparágakra való hatását, a foglalkoztatáspolitikai igények megváltozását, a digitális oktatás fejlesztését és a globális piacra való exportot emelték ki képviselendő területként.

 

IVSZ Vállalati Innováció Konferencia – A digitalizációval most kell foglalkozni!

Több mint 300 vendég követhette végig az IVSZ Vállalati Innováció Konferenciájának programját, ahol a különböző iparágak kiemelkedő vállalatainak vezetői, innovációért felelős vezetői mutatták be, mit tesznek már most, a jelenben azért, hogy a digitális átalakulás nyertesei legyenek. Vityi Péter, az IVSZ alelnöke nyitóelőadásában a digitalizáció értékteremtő képessége mellett azt emelte ki, hogy a vállalatoknak kritikusan fontos megértenie az exponenciális sebesség dinamikáját, ugyanis egy későn felismert lehetőség egy bármilyen nagy vállalat üzleti modelljét elsöpörheti.

A konferencia szinte minden előadásából az derült ki, hogy a digitalizáció nem jövő, hanem jelen idő. A csúcsteljesítő vállalatok jól képesek felmérni a lehetőségeiket és megérzések helyett adatokra támaszkodnak. Technológia helyett érdemes a szervezeti és az üzleti innovációra is koncentrálni, ugyanis a legjobb és legdrágább technológiát megvásárolva is el lehet bukni egy projektet. Fontos az új megoldások értékeit a teljes szervezeten keresztül látni és fontos a munkavállalók minél nagyobb részét érdekeltté tenni és nem csak egy elszigetelt egységben megpróbálni innoválni.

A konferencia programjához kapcsolódott az IVSZ Fintech munkacsoport alakulóülése is, amylet fokozott érdeklődés kísért. Több mint 40 vállalat képviselte magát, vegyesen banki szereplők, IT cégek, fintech startupok, szabályozói oldal, illetve a K+F-ben érdekelt felek, például egyetemek.

konferencia előadásainak prezentációi elérhetőek az IVSZ Slideshare oldalán, az előadások videói pedig az IVSZ YouTube csatornáján.

 

MENTA 2017 – A digitalizáció természetes

A sárvári Spirit Hotelbe a kétnapos MENTA konferenciára összesen 450 regisztrált vendég látogatott el, közülük 380-an az esti Gyurós Tibor-díjátadó gálavacsorán is tiszteletüket tették – vegyesen új és veterán IVSZ tagok, a digitalizációs trendekben érintett egyéb szereplők, cégvezetők és szakértők.

A konferencia első napját a digitális átalakulás meghatározó három fő pillérnek, a technológiának, emberi erőforrásoknak és az üzletfejlesztésnek szenteltük, a második napi szekciókban pedig ezen a nyomvonalon elindulva gyakorlatiasabb módon dolgoztuk fel az adatgazdaság, Ipar 4.0 és a munkaerő transzformáció témaköreit.

A két nap különböző programjain 60 előadó, panelbeszélgető és moderátor lépett színpadra és összesen 45 különböző témájú mégis egy irányba mutató program segítette valóban természetessé tenni a résztvevők számára a digitalizáció kihívásait és körülményeit.

A konferencia előadásának többsége az IVSZ YouTube csatornáján újranézhető, a prezentációk a Slideshare-en megtalálhatóak, ha valaki pedig csak a hangulatot idézné fel újra, az a fotókat megtalálja az IVSZ Facebook oldalán.

 

Átadtuk 2017-ben is a Gyurós Tibor-díjakat.

Tavaly négy + egy kategóriában díjaztuk az év IKT-teljesítményeit: a szokásos az év IKT menedzsere, az év IKT innovációja és a digitális oktatás nagykövete díj mellett az IVSZ kiosztotta az év IKT-projektje díjat, illetve egy posztumusz különdíjat is. A díjátadóra a 24. IVSZ MENTA konferencián, Sárváron került sor.

Az év IKT-menedzsere Szigetvári József, a szallas.hu ügyvezetője lett; az év IKT innovációja a Tresorité, IKT-projektje a NAV e-SZJA rendszere; a digitális oktatás nagykövete Dr. Jakab László, a BME dékánja. Posztumusz különdíjat kapott a közelmúltban elhunyt Rónai Balázs, az Abesse korábbi vezérigazgatója.

 

DATARENA 2017 – Mit ad nekünk az adatközpont és a felhő?

Erre a kérdésre kaphattak választ azok, akik ellátogattak az IVSZ DATARENA 2017 rendezvényére. A 2016-os nagysikerű SAAS-ok a felhőn után idén is megrendezte üzleti rendezvényét az IVSZ Adatközpont és Felhő munkacsoportja. A témát hatalmas érdeklődés övezte, hiszen egyre több cég ismeri fel az adatközpontokban és felhő technológiában rejlő lehetőségeket, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy immár 101 különböző cégből csatlakoztak a munkacsoporthoz.

Akik ellátogattak a rendezvényre a fentieken túl olyan hatékonyságnövelő megoldásokról hallhattak még előadásokat, mint a T-Systems szolgáltatásmenedzsment automatizáló rendszere, vagy a Netlock digitális aláírás megoldása. A Supermicro előadásában a legújabb szerver trendeket ismerhette meg a közönség, a HEGYIR gyakorlati tapasztalatainak köszönhetően pedig a hosting megoldások gyors és rugalmas előnyei kerültek kiemelésre.

 

Közbeszerzési konferencia 2017

Tavaly is szerveztünk egy sikeres közbeszerzési konferenciát, a több mint száz regisztrált résztvevő továbbra is bizonyítéka annak, hogy a közbeszerzési szabályozás kiemelt fontosságot élvez az IVSZ tagságának életében.  A konferencia megnyitóját dr. Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság főtitkára és Laufer Tamás, az IVSZ elnöke tartotta. Szó esett az informatikai közbeszerzések ellenőrzési irányairól, a Hatóság elmúlt évi eredményeiről, valamint a Közbeszerzési Hatóság által kifejlesztett új, a közbeszerzéssel foglalkozó szakemberek életét megkönnyítő mobilalkalmazásról is.

 

 

2018 – SAVE THE DATE

 

DIGITALL Konferencia – május 24.

Az IVSZ 2018-ban immár hatodik alkalommal szervezi meg a Vállalati Innováció Konferenciát, amely az idei évtől új nevet és szlogent is kapott: DIGITALL – Innovation All In. A konferencia célja, hogy felkészítsük a piaci szereplőket a digitalizáció okozta kihívásokra, felhívjuk a figyelmüket a lehetőségekre, valamint segítsünk az üzleti partnerek egymásra találásában.

Konferencia helyszíne: Akvárium Klub, 1051, Budapest, Erzsébet tér 12.

Konferencia időpontja: 2018. május 24. 9:00 – 16:00

 

MENTA 2018 – szeptember 13-14.

Találkozzunk újra a digitális gazdaság legjelentősebb szakmai eseményén az idei évben is Sárváron, az ötcsillagos Spirit Hotel Thermal SPA*****ban.