Hírek

Szűrés

Kulcsszó

Találat: 10 hír (összesen 802 hír)

Internet a TV-n a leszakadó rétegekért- fókuszban az eBefogadás

2014.10.31

„Bridging the digital divide by digital terrestrial television networks” címmel tart konferenciát az IVSZ november 13-án a Larus étteremben. Keynote speaker Dunja Mijatovic, az OSCE médiaszabadságért felelős képviselője.
A TV-WEB szolgáltatás minden érintett szerep-lőjének bevonásával a résztvevők a problémákról, a kihívásokról és a lehetséges megoldásokról vitáznak. Az előadók a dél-kelet európai régió legfontosabb érintett szervezeteinek képviselői, a konferencia résztvevői között pedig több régióbeli szabályozó hatóság képviselője és technológiai szolgáltatók képviselői is megtalálhatók.

Nagyobb, minőségi adatközponti piac teremtődhet.

2014.10.30

Nagyobb, minőségi adatközponti piac teremtődhet – Az IVSZ Adatközpont Konfigurátort mutatott be tegnapi szakmai rendezvényén.

Egységes iparági összefogás az internetadó ellen

2014.10.30

A múlt héten nyilvánosságra került internetadó tervét az IVSZ minden érintett és kapcsolódó szakmai szervezettel együtt közösen ítélte el. A múlt heti IVSZ közlemény után kedden a Telekom, Vodafone, Telenor, Digi, UPC, illetve az IVSZ, HÉT, Inforum, ISZT, SzEK.org, MKSz, MKHSz vezetői közös levelet fogalmaztak meg, aminek címzettje Varga Mihály, Lázár János, Seszták Miklós miniszterek és Rogán Antal frakcióvezető.

Boldog 45. születésnapot internet!

2014.10.30

Az internetadó fenyegető árnyékában csak kesernyés szájízzel tudunk megemlékezni az internet 45. születésnapjáról, de nincs az az adónem, ami elvenné a kedvünket az ünnepléstől. Vég nélkül lehetne sorolni azokat a vívmányokat, amelyek nem jöttek volna létre a világháló nélkül (ilyen például a kicsit nehezen elviselhető világháló kifejezés is), így mi most önkényesen 10 sorsfordító trendet emelünk ki az elmúlt 45 évből.

Az IKT és K+F források aktuális kérdései

2014.10.22

Sikeres konzultációt szervezett az IVSZ EU Források munkacsoportja.

Az internetadó rezsinövelés / Az internetadó anti-gazdaságfejlesztés

2014.10.22

Az internetadó tovább mélyítheti a Magyarországon egyébként is jelentős digitális szakadékot, nehéz helyzetbe hoz minden magyarországi vállalkozást, az internet-előfizetések árának növekedéséhez vezet.

Ezer diák tanult programozást a CodeWeeken

2014.10.21

2014. október 11-17. között különböző események szervezésével Európa 38 országa vett részt a CodeWeek (Európai Programozási Hét) kezdeményezésben.

Városok a jövőre hangolva

2014.10.16

A legfejlettebb infokommunikációs technológiák átfogó szemlélet mentén történő összekapcsolásával és tömeges használatával új minőség jelent meg a legfejlettebb városok életében.

Big data lehetőségek Budapesten

2014.10.13

Mi a közös a világbajnok német fociválogatott, az internetre kötött autók és az okos étel-ital automata között? A válasz, hogy mindegyikük teljesítményéből óriási adatmennyiség nyerhető ki.