Az IVSZ is részt vett a Veletech kiállításon

2016.04.14

A Veletech kiállítás évek óta a Millenárisra vonzza azokat a fiatalokat és idősebbeket, akik érdeklődnek a legújabb telekommunikációs, informatikai és szórakoztatóelektornikai fejlesztések és termékek iránt. A kiállításon ismerkedni lehetett számos Virtual Reality megoldással, a legújabb telefonokkal és tabletekkel illetve drónt is lehetett reptetni.

veletech-beszamolo

Az idei kiállításon a látogatók figyelmét a digitális készségek fejlesztésére hívta fel az IVSZ, amely készségek a 21. században már alapkészségnek minősülnek és a legtöbb munka betöltéséhez elengedhetetlenek. Számos, a programozáshoz szükséges készség elsajátítása manapság már játékos környezetben történik, a gyerekek észre sem veszik, és miközben megtanulják az algoritmikus gondolkozást, illetve egyéb készségeket sajátítanak el. Horváth Ádám Készen állsz a digitális korra vagy csak Facebookozol? című előadása ugyanakkor megerősítette, hogy a digitális készségek nem egyenlők például a social media csatornák használatával.

Lego Robot a Veletech Kiállítás IVSZ standjánál

Az IVSZ standján különböző programok között válogathattak a gyerekek és szüleik. A legkisebbek a kiszínezett rajzukat kelthették életre mobileszközök segítségével, amely minden gyerek arcára mosolyt csalt. A kicsit nagyobbak, akik már el tudják olvasni a KODU által kínált különböző lehetőségeket, saját világot hozhattak létre a KODU programban, és egyszerű programokat is írhattak a saját világuk lakói számára. A LEGO robotok által végrehajtott rövid programok pedig már a szenzorok világába repítették el a látogatókat, akik megismerkedhettek a LEGO robotok programozásának a nyelvével is.

Az IVSZ standján lévő programok megvalósításához hozzájárult az ISZE és a LogiSchool, a megjelenésre pedig az eSkills for Jobs kampány adott lehetőséget.

eskills 2016