Munkacsoporti és Tagozati ülések áprilisban

2016.04.14

Az IVSZ két munkacsoportja és Multinacionális tagozata is ülésezik az április 18-ával kezdődő héten. A regisztráció nyitott tagjaink számára.

Munkacsoporti és Tagozati ülések áprilisban

Elsőként az Adatközpont és Felhő munkacsoport kihelyezett ülése lesz április 19-én Baracskán a KBC bankcsoport regionális adatközpontjában, ahol az átlagember számára zárt területeket lehet bejárni, majd Béres András bemutatóját hallgatják meg az Invitel és a BellResearch kutatásáról „Értéknövelt szolgáltatások fogadtatása a nagyvállalati szegmensben” címmel. Az ezt követő munkacsoport ülésen a Felhő fogalomtárról lesz szó.

Április 21-én tartja az ülését az IVSZ Multinacionális Tagozata, melyen részt vesz dr. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos is. A Digitális Jólét Programon keresztül elindult a megvalósítása számos olyan javaslatnak, melyet még az IVSZ fogalmazott meg az InternetKon keretein belül. A program számos olyan témát érint (mint például az Ipar 4.0 és a digitális kompetenciafejlesztés), amely a Multinacionális Tagozat számára is kiemelt jelentőséggel bír. Az ülés jó alkalmat kínál arra, hogy a résztvevők áttekintsék a program megvalósulásának előrehaladását, és azt, hogyan nyílhat lehetőség az együttműködésre.

Újjáalakul a korábbi e-Health munkacsoportunk, tisztújító ülését április 21-én tartja. A munkacsoport célja, hogy az IVSZ tagok meglássák az egészségiparban és az egészségügyben lévő innovációs üzleti lehetőségeket, eligazodjanak az iparágban, lássák a trendeket, megfelelő képzést kapjanak, (külföldi) partnert találjanak a fejlesztéshez, közvetlen csatornájuk legyen a nagyvállalati, egészségügyi intézményi kulcsszereplőkhöz itthon és külföldön. A másik oldalon a munkacsoport azon dolgozik, hogy a felvevő piac (fogyasztók, betegek, és az állam mint az egészségügy megrendelője) nyitottságot és hajlandóságot mutasson a felhasználási (és beszerzési) szokások változtatására. Cél, hogy bővüljön a hazai e-Health piac, valamint hozzáférjenek a cégek a külföldi e-Health piachoz. Várjuk azon cégek jelentkezését, akik már innovációs fejlesztéssel rendelkeznek, de keresik a piacot vagy megvannak a fejlesztéshez szükséges képességei, de társat, tudást, kapcsolatot és finanszírozást keresnek.

További munkacsoportjainkról itt olvashat.

Kérdés esetén forduljon Csímár Kinga munkacsoport koordinátorhoz.