Megnyitotta az évet az IVSZ IoT munkacsoportja

2018.01.25

A 2017-ben újjáalakult munkacsoport közel 30 fő részvételével megtartotta idei első ülését a múlt héten átadott Ipar 4.0 Technológiai Központban. A találkozó fő témái a múlt évi kérdőív eredményeinek bemutatása, a résztvevők cégeinek, termékeinek, szolgáltatásainak megismerése, az együttműködési lehetőségek feltérképezése, valamint az Ipar 4.0 kiemelt projektben eddig elért eredmények bemutatása voltak.

Megnyitotta az évet az IVSZ IOT munkacsoportja

A kérdőív, melyet 29 cég töltött ki, a munkacsoport egyik éves célját, az IoT kataszter létrehozását szolgálta. Az eredményeket a munkacsoport vezetője Havasi Zoltán prezentálta a megjelenteknek. A válaszokból kirajzolódott, hogy az IoT és az Ipar 4.0 területén főleg IoT szakértőt, tervező-szerelőt, valamint rendszergazdát keresnek a cégek. A kataszter kialakítása érdekében a kérdőív felmérte, hogy milyen termékekkel / szolgáltatásokkal foglalkoznak az egyes cégek. Mint kiderült, Ipar 4.0 megoldásokkal, járműkövetéssel, járműlogisztikával, okos méréssel, okos várossal, okos otthonnal, illetve kül- és beltéri felügyelettel foglalkozó cégek vannak leginkább jelen a munkacsoportban.

A résztvevőknek lehetőségük volt röviden bemutatni a cégüket, IOT-hoz kötődő termékeiket és szolgáltatásaikat, valamint sokan megosztották, hogy milyen partnerekkel tudnának a leghatékonyabban együttműködni. Mindez jó kiindulási alapot jelentett az ülés végén a kötetlen ismerkedésre, amikor ki-ki személyesen egyeztethetett az együttműködési lehetőségekről más munkacsoporti tagokkal.

A találkozó végén Tordai Balázs az IVSZ Ipar 4.0 szakmai vezetője összefoglalta az Ipar 4.0 Mintagyár projektben eddig elért eredményeket, valamint az érdeklődőket körbevezette a Technológiai Központban.

Ha Te is kutatod az együttműködési, stratégiai partneri lehetőségeket az IOT területén működő más cégekkel, akkor mindenképp vegyél részt a következő munkacsoport ülésen, amelyre előreláthatólag február végén kerül sor. Amennyiben érdekel a munkacsoport tagság, keresd Tátrai Zsófia, munkacsoport koordinátort!