Ismét új tagokkal bővült az IVSZ – stratégiai tanácsadás, IT-megoldások, digitalizált műanyag gyártás, legaltech

2024.05.21

Az idei évben is további vállalatokkal bővült az IVSZ tagsága, akiket a tavalyihoz hasonló módon, fő tevékenységeikre és céljaikra fókuszálva mutatunk be. Fontosnak tartjuk, hogy minél többen megismerjék a hazai digitalizálódó, vagy akár már digitalizált cégek szakmai munkáját, törekvéseit. Az új belépők által képviselt tudás, az ott dolgozó szakemberek tapasztalata olyan értékkel bír az IVSZ, annak tagvállalatai, sőt, az egész piac életében is, amit minden szereplőnek érdemes megismerni. 

EuroAtlantic Tanácsadó és Befektetési Zrt. 

1996-ban alapított, 100%-ban magyar tulajdonban lévő, stratégiai tanácsadó cég, mely a hazai és nemzetközi üzletfejlesztéssel, az uniós ügyekkel, a kormányzati kapcsolatokkal, a kutatás és az elemzéssel foglalkozik A vállalat irodával rendelkezik Budapesten, Brüsszelben és Bukarestben, emellett képviseletet tart fenn Washingtonban. A cég évekig működtetett irodát Izraelben, a magyar-izraeli üzleti kapcsolatok erősítésének céljával. Az EuroAtlantic uniós ügyekkel kapcsolatos szolgáltatásai közé tartozik az nemzetközi képviselet, a szabályozói tanácsadás és érdekérvényesítés, stratégiai jelenlét kiépítése Brüsszelben, valamint a közvetlen uniós forráskezelés, beleértve a nemzetközi konzorciumépítést, a nemzetközi partnerkeresést.  

Az EuroAtlantic Zrt. ügyfélkörében fellelhető, tevékenységét az IKT szektorban végző, vállalatok miatt döntöttek úgy, hogy csatlakoznak az IVSZ-hez. Üzleti tevékenységük meghatározó része az európai uniós IKT szabályozások nyomon követése, elemzése és igény esetén az aktív eljárás az adott ügykörben, illetve az európai uniós központi kezelésű források elérésében való közreműködés a magyar KKV-nak és nagy vállalatoknak. Ezeken a területeken megszerzett tudásuknak és a brüsszeli irodájuk kapcsolati tőkéjének becsatornázásával kapcsolódnak be Szövetségünk munkájába.

Weboldal

Prog Europe Kft.

A Prog Europe Kft. IT megoldásokat kínál, ideértve a szoftverfejlesztést, felhőszolgáltatásokat, mesterséges intelligenciát és oktatást nagyvállalatok számára, ezáltal nyújtva innovatív megoldásokat a digitális átalakulásukhoz. A nagyvállalatok mérnökeit és szoftverfejlesztőit továbbképzik a legújabb technológiákra és a Kodolányi János Egyetemmel együttműködve a legkiválóbb tehetségeket már a korai fázisban felkarolják, mentorálják, majd segítik őket az elhelyezkedésben. 

Az IVSZ által szervezett rendezvényeken, konferenciákon aktívan részt vesznek, emellett a munkacsoportjaink projektjeiben is szerepet vállalnak, ahol szakértelmükkel és tapasztalatukkal hozzájárulnak az iparág fejlődéséhez és a digitális transzformáció sikereihez az IVSZ tagvállalatainak körében.  

Szövetségünkhöz való csatlakozásukkal szeretnék tovább bővíteni kapcsolati hálózatukat, erősíteni a már meglévő együttműködéseiket, és a szakmai fórumokon keresztül is segíteni az IVSZ tagvállalatait.

Weboldal

IL-PE Kft. 

Az IL-PE KFT. fröccsöntéses technológiával előállított háztartási műanyag termékek gyártásával foglalkozik. A családi tulajdonú céget 1994-ben alapították, 1996 óta jelenlegi telephelyén, Debrecen-Bánkon működik. Az elmúlt években elindított fejlesztések eredményeképpen a minden ipari igényt kielégítő 2.000 m2-es új, digitalizált gyártócsarnok és az elektromos, nagyrészt robotizált géppark – 25 tonnástól az 1.500 tonnás záróerőig, – egyaránt lehetővé teszi a több száz saját termék előállítását, illetve a bérgyártás keretében kezelt egyedi megrendelések teljesítését is. A vállalkozás fröccsöntéssel gyártott termékei a háztartás minden területén segítséget nyújtanak, legyen szó mélyhűtésről, takarításról, tárolásról, vagy akár virágnevelésről. Víziójuk: Digitális gyártás valós idejű flexibilitással! 

Kiemelten fontosnak tartják a digitalizációt, mert véleményük szerint 2024-ben egy cég bármelyik iparágban, valós digitalizáció nélkül nem tud hatékonyan működni és versenyben lenni. Gyártóként úgy érezték, hogy az IVSZ munkájába egy másik nézőpont bemutatásával tudnak leginkább bekapcsolódni, valamint ezzel egyidőben lehetőséget is biztosítanak tagvállalataink számára, hogy azok megtekinthessék a gyártást testközelből, a használt eszközöket és a valós, kézzelfogható digitalizációt.

Weboldal 

LEGALaise

A Legalai§e tanácsadás az AI és a jog közös halmazában zajlik: értik a fejlesztői és felhasználói munkafolyamat életciklusát a technológia oldaláról is, és ehhez biztosítják a megfelelő jogi környezet kialakítását. Adat gazdálkodáshoz gépi tanulási fejlesztéseknél (MLOPS) dokumentáció összeállítását és felelősségi rendszer kidolgozását segítik elő, projekt és változás menedzsmentet vállalnak az üzletviteli automatizáció, a digitális átállás, papírmentes irodai működés, irodai folyamatszabályozás során. Legaltech közösséget alapítottak, több mint 200 fős tagsággal, legaltech meet up – okat szerveznek, amelyre az IVSZ tagjait is várják. 

Szövetségünkhöz való csatlakozásukban nagy szerepe volt annak, hogy egy olyan hatékony szervezetnek tartották az IVSZ-t, amely a gyakorlati és elméleti tudástranszferben és a tagvállalatai közti kapcsolatépítésben segítségükre szolgál. A Szabályozási Munkacsoportban zajló aktív szakmai munka résztvevői.

Weboldal