INNO PROVEMENT – A KKV innovációs programok átalakítása az ipar 4.0 adottságaihoz

 

Inno Provement – A KKV innovációs programok átalakítása az ipar 4.0 adottságaihoz

 

A 4. ipari forradalom egyre nagyobb térnyerése mára már tény, ahogy az is, hogy a termelő vállalatok, amelyek nem alkalmazzák a számukra legrelevánsabb ipar 4.0 megoldásokat, azok versenytársaikhoz képest le fognak maradni. Számos innovációs program (pl. a nemzeti operatív programok) támogatja már ma is az ipar 4.0 megoldások megismerését és integrálását a versenyképesség növelése érdekében, ezek azonban sok esetben még nem lettek átalakítva az ipar 4.0 követelményeihez.

 

Az IVSZ szakmai támogatásával megvalósuló Inno Provement projekt célja az, hogy 7 európai uniós tagállam jövőbeli gazdaságfejlesztési és innovációs programja minél inkább ipar 4.0 kompatibilissé váljon. Ennek részeként az ipar 4.0 alkalmazások terjedését segítő pályázataik jobban illeszkednek majd a 4. ipari forradalom diktálta követelményekhez, a programokért felelős irányító hatóságok szakmai felkészítése pedig garantálni fogja, hogy megfelelően képzett szakemberek segítsék a kis- és középvállalkozásokat az új paradigmához való adaptációban.

 

Az Inno Provement projekt közvetett kedvezményezettjei a kis- és középvállalkozások lesznek, amelyek az Inno Provement projektnek köszönhetően megújuló Ipar 4.0 pályázatok révén pénzügyi forráshoz juthatnak az ipar 4.0 fejlesztéseik megvalósításához.

 

Az Inno Provement projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Kapcsolódó tartalmak

Áttekintő az Inno Provement első eredményeiről

Ismerkedj meg az Inno Provement projekttel és az első időszak eredményivel!

Készül Magyarország első Ipar 4.0 beszállítói adatbázisa

Egyedülálló IKT kataszteri adatbázis készül a hazai piacon.

Ipar 4.0 meetup – nagyvállalati és KKV tapasztalatok

Ismét Ipar 4.0 meetup praktikus információkkal, elsőkézből származó tapasztalatokkal.

Inno provement - Ipar 4.0 nemzetközi szakmai nap

Nemzetközi szakmai workshop, Ipar 4.0 témakörben.

Magyarországi Ipar 4.0 meetup

A rendezvény célja összehozni a szakmai közösséget és bemutatni azokat cégeket, ahol gyártásdigitalizációs projektek futnak.