Készül Magyarország első Ipar 4.0 beszállítói adatbázisa

2019.01.31

Ahhoz, hogy az Ipar 4.0 megoldások itthon is minél gyorsabban elterjedhessenek, kiemelt fontossággal bír, hogy a potenciális vevők ismerjék azokat a megoldásszállítókat, akik hozzájárulhatnak digitalizációs fejlesztéseik megvalósításához. Ennek érdekében készül a hazai piacon egyedülálló IKT kataszteri adatbázis.

Ipar 4.0 beszállítói adatbázis

Az Ipar 4.0 Mintagyári projekt célja, hogy elősegítse a hazai feldolgozóipari kkv-k digitalizációs fejlesztéseinek megvalósulását, illetve felkészítse őket a korszerű gyártási, logisztikai, karbantartási folyamatok adaptációjára. A projekt keretében a résztvevők olyan gyárakat látogathatnak, amelyek már sikeresen alkalmaznak Ipar 4.0 megoldásokat, felkészítő képzéseken vehetnek részt, valamint fejlesztési tervekhez juthatnak.
A cél eléréshez azonban az is elengedhetetlen, hogy a fejlődésre, modernizációra készen álló vállalkozások egy helyen összegyűjtve találhassák meg a piac azon szereplőit, akik a számukra legjobb, leginkább testreszabott termékeket, illetve szolgáltatásokat tudják biztosítani.

Az IKT kataszteri adatbázis létrehozásával célunk a vevői és szállítói oldal egy platformra terelése, melynek első lépése egy kérdőív elkészítése volt annak meghatározásához, hogy az itthon fellelhető potenciális beszállítói kör milyen szintű Ipar 4.0 felkészültséggel, szaktudással, és referenciákkal rendelkezik. A kérdőív eddig több mint 300 címre került kiküldésre, mely közel 60 kitöltést generált, azonban a munka még közel sem ért véget, a következő hetekben a számok jelentős növekedésére számítunk.

Ahhoz, hogy céged az elsők között kerüljön a készülő kataszteri adatbázisba, illetve, hogy potenciális vevőköröd megismerhesse az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó képességeidet, szolgáltatásaidat, valamint termékeidet, kérjük, minél részletesebben válaszolj összeállított kérdéssorunkra.

 

KITÖLTÖM A KÉRDŐÍVET

Csatlakozz Te is Magyarország első Ipar 4.0 beszállítói adatbázisához!