Export Munkacsoport

2016.10.07

A magyar IKT szektor számára kiemelten fontos, hogy megjelenjen a regionális/globális piacon, mivel a hazai piac méretének korlátossága akadálya lehet a növekedésnek, egy ponton túl.

Export munkacsoport

A globális jelenlét növeli a hazai cégek versenyképességét és bevételét egyaránt, ezért kiemelt jelentőségű, hogy a magyar vállalatok is jelen legyenek a külföldi piacokon.

Az IVSZ keretein belül létrejött munkacsoport kívánja támogatni a magyar ICT cégek külföldön való megjelenését, hiszen sokak nem rendelkeznek az ehhez szükséges tapasztalatokkal, best practicekkel. Az IVSZ három éve folyamatosan vizsgálja a tagvállalatok export tevékenységének aktivitását, és az export piacokra való nyitásban rejlő potenciált. Mindezek alapján, 2014. elején született meg az ötlet, hogy a Gazdaságfejlesztési Operatív program végrehajtása során megmaradt forrásokból az IKT vállalatoknak legyen lehetősége pályázni, elsősorban exportképességük fejlesztésére, nemzetközi innovációs és egyéb pályázatokon való megjelenésükre, ezáltal eredményességük növelésére.