Rendezvények 2016-ban

2016-ban 5 saját rendezvényt bonyolított le az IVSZ.

 

Közgyűlés 2016 – Elnököt választott az IVSZ Közgyűlése

Az IVSZ 2016-os közgyűlésén elnököt választott a szervezet: a következő három évre ismét a jelenlegi elnöknek, Laufer Tamásnak szavaztak bizalmat a tagok. A digitalizáció egy megkerülhetetlen folyamat, amelyet az egész gazdaságnak magáévá kell tennie, ha nem akar reménytelenül lemaradni a globális versenyben – emelte ki beszédében a második alkalommal is újraválasztott elnök.

 

IVSZ Vállalati Innováció Konferencia – CHANGE!

Ami digitalizálható, azt digitalizálni is fogják. A kérdés csak annyi, hogy te min változtatsz?

A digitális innováció kihívásokkal teli terület, de a felkészüléshez kiváló tapasztalatot adnak a startup világban megtanult módszerek. Az IVSZ ezért is hozta közel egymáshoz negyedik alkalommal a startupokat és nagyvállalatokat, bemutatva a magyar digitális gazdaság legújabb sikereit, dilemmáit és történeteit. Az előző évben több mint 450 fő regisztrált a rendezvényre, a célközönség arányos részben vállalati innovációs-, marketing- és üzletfejlesztési vezetőkből, befektetői-inkubátori szakértőkből és kis-közepes tech vállalkozások képviselőiből áll. Az előadások mellett a konferencia szerves része volt az innovációs kiállítás is, ahol a cégek alaposabban bemutatkozhattak, potenciális partnereket ismerhettek meg.

A Deloitte, Telekom, Prezi, Ericsson, ADASWorks, Virgo képviselőivel együtt 36 szakértő tolmácsolásában ismerhették meg a résztvevők a vállalatokat is érintő digitalizáció legfrissebb trendjeit és hatásait, valamint a digitális állam vízióit.

 

MENTA: Határozott, gondolatébresztő és progresszív

A résztvevők többsége ezzel a három jelzővel illette a 2016-os IVSZ MENTA-t. A teltházas konferencia két napján alaposan körbejártuk, milyen kihívásokra kell felkészülnie a magyar gazdaságnak és hogy lehetnek sikeresek a magyar cégek a digitalizált világban.

Átadtuk 2016-ban is a Gyurós Tibor-díjakat.

Az idei évben három kategóriában díjazta az IVSZ az év IKT-teljesítményeit: az év IKT-menedzsere kategória megosztott első díjasai Fehér Gyula (USTREAM) és Vinkó Bence (EPAM) lettek; az év IKT innovációja az AdasWorks-é, a Digitális oktatás nagykövete pedig Ábrahám László, az NI ügyvezetője lett. Ugyanezért posztumusz különdíjat kapott a közelmúltban elhunyt Izsó Gábor (GROW).  

 

 

SAASOK A FELHŐN – Üzlet vagy technológia?

A felhőszolgáltatás ma már nem elsősorban technológiai kérdés, hanem üzleti – derült ki at IVSZ Adatközpont- és Felhő munkacsoportjának konferenciáján, ahol a tecnhológiai szereplők mellett a tanácsadói, elemzői, egyetemi és ügyféloldal is képviseltette magát.

A rendezvényen résztvevők meghallgathatták többek között Deliága Ákos, munkacsoport vezető beszámolóját Papp László (Garnter) piaci iránymutatásait, Georgiu Achilles (CEU) előadását a digitális transzformációra felkészült cégvezetők képzéséről, Angyal László (T-Systems) elemzését a PanIP projekt tapasztalatairől, Pető Gábor (KFKI) előadását a kutatói felhőszolgáltatásokról, illetve Mácz Ákos, (IVSZ) beszámolóját az IVSZ iparági kerekasztalok kezdeményezéséről.

 

Közel százan bővítették tudásukat az IVSZ és a Közbeszerzési Hivatal közös konferenciáján  

2016 végén ismét egy sikeres közbeszerzési konferencián vagyunk túl, a közel 100 regisztrált résztvevő továbbra is bizonyítéka annak, hogy a közbeszerzési szabályozás kiemelt fontosságot élvez az IVSZ tagságának életében. Olvasd el beszámolónkat!