Keresés

Orosz Bálint: “A Gyurós Tibor-díj nem nekem szólt, hanem egy trend megerősödésének.”

Szeptemberben a 25. MENTA Konferencián 20. alkalommal adja át az IVSZ az IKT szakma legrangosabb elismerését, a Gyurós Tibor Díjat, melyre még szűk két hétig, július 2-ig várjuk a jelöléseket. Bárki jelölhet bárkit, és önjelölésekre is van lehetőség. Néhány korábbi győztest megkérdeztünk arról, mit jelentett számukra a Díj elnyerése. 

Orosz Bálint: "A Gyurós Tibor-díj nem nekem szólt, hanem egy trend megerősödésének."

Orosz Bálint 2015-ben nyerte el a Gyurós Tibor Díjat, mindössze 28 évesen. Arról kérdeztük, mit jelentett számára az informatikai iparág legrangosabb elismerése.

A Gyurós Díj közelmúltbeli nyertese  vagy, még frissek az élményeid. Hogyan emlékszel vissza arra, hogy 2015-ben te lettél az év menedzsere az infokommunikációban?

Érdekes díj volt, hiszen korábban - mondjuk úgy - inkább a hagyományos vállalatok vezetői nyerték el a Díjat. A nekem adott elismerés azt sejtette, mintha  az IVSZ vagy a díjat odaítélő grémium összekötötte volna hagyományos vállalatokat és a startup világot.

A Distinction nevű cégemet, melyet 30 fősre sikerült felépítenünk, felvásárolta a Skyscanner. Mégis úgy véltem, ez nem összehasonlítható pl. egy 500 fős vállalat vezetésével. Éppen ezért üzenetértékű volt a díj. Úgy éltem meg, hogy nem én vagy a csapatom kapta az elismerést, hanem a startup kultúra megjelenése és megerősödése Magyarországon, s az, hogy ennek köszönhetően itthon tudjuk tartani a tehetségeket. Személyemben tehát inkább egy trendet díjazott az IVSZ.

Mit tudtál a Díjról, mielőtt megkaptad volna? 

Igazából  nem sokat. Azt tudtam, hogy van egy vándorpálca, amit el lehet nyerni. Aztán, ahogy végigolvastam, ki kapta meg a Gyurós-díjat korábban, mindenkinek a nevét ismertem. Láttam, generációkon át ível a Díj története: 20 év, konzisztencia, összekötés. A Díj története a hazai infokommunikáció történelmének is hű tükre. A Graphisofttól a Nav N Go-ig és tovább, a díjazottak személyén keresztül is nyomon lehet követni, hová fejlődött a hazai IKT iparág.

Hol tartod a díjat, mit jelent neked?

Az irodámban van a Gyurós-díj. Ez eddig a legrangosabb elismerés, amit valaha is kaptam. Természetesen belülről, kollégáimtól, és kívülről, pályatársaimtól is sok visszajelzést kaptam. Mondanom sem kell, egy ilyen díj elnyerése jót tesz az imázsépítésnek. Én magam, nem nagyon használtam viszont arra, hogy ezzel is építsem magam vagy a vállalkozásomat.

Én olyan ember vagyok, aki befelé szeret fókuszálni. Lehet, hogy furcsát mondok, de a startup világban amúgy sem nagyon említjük a díjakat. Nagyon jóleső visszacsatolás volt, de mint említettem, úgy érzem, itt egy trend kapott hangsúlyos, erős elismerést, amelynek én és a vállalkozásom példaértékű képviselője volt.

Jelölsz-e valakit idén a Gyurós Tibor Díjra?

Nos, számos elismerésre méltó innovációs projektet láttam, és vannak az iparágban egészen kiváló egyéni teljesítmények is, úgyhogy - nehéz lesz ugyan választani - jelölni biztosan fogok.

Amennyiben tudod, ki lenne méltó 2018-ban az az év IKT menedzsere az év digitális nagykövete díjra, illetve tudod mely IKT projekt, valamint innováció érdemelné meg a szakma elismerését, küldd el jelöltjeidet most!

 


Kapcsolat

IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért

Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége

Centrál Udvar Irodaház B ép. I. emelet
1077 Budapest, Wesselényi utca 16/A

Tel.: +36 1 266 6346
Fax: +36 1 411 0914
Iroda e-mail: iroda[@]ivsz.hu

Sajtókapcsolat: sajto[@]ivsz.hu
+36-70-366-3012