Keresés

Dr. Vinnai Balázs: „Tudni kell, mikor kell elismerni egy kimagasló teljesítményt!”

Szeptemberben a 25. MENTA Konferencián 20. alkalommal adja át az IVSZ az IKT szakma legrangosabb elismerését, a Gyurós Tibor Díjat, melyre még szűk két hétig, július 2-ig várjuk a jelöléseket. Bárki jelölhet bárkit, és önjelölésekre is van lehetőség. Néhány korábbi győztest megkérdeztünk arról, mit jelentett számukra a Díj elnyerése. Másodikként Dr. Vinnai Balázzsal készítettünk interjút.

Vinnai Balázs

Dr. Vinnai Balázs a Misys és a D+H vállalatok által létrehozott Fintech óriás, a Finastra digitális igazgatója. 1997-ben egyetemistaként barátaival együtt alapította meg az Interactive Net Design Betéti Társaságot, amely néhány év alatt 200 főt foglalkoztató vállalattá fejlődött és hazai szinten piacvezetővé vált. Az IND több mint 15 éves működése során számos díjat elnyert, és Dr. Vinnai Balázs személyes törekvéseit és teljesítményét is több fórumon elismerték. Vinnai pályáját meghatározó elismerés volt a Gyurós Tibor Díj, melyet 2005-ben nyert el.

 

Milyen emlékeid vannak a Gyurós Díjról?

Nos, huszonegynéhány éves voltam, amikor az év ifjú menedzsere kategóriában a Díjat elnyertem, és ezzel bekerültem az informatika körforgásába, köztudatába. Olyan elismerés volt ez, mintha a fődíjat nyertem volna el. Az IVSZ által adott elismerés egy komoly előrelépés visszaigazolása volt. Azt jelezte, igenis számítunk a pályán, láthatóak lettünk a gazdaságban.

 

Mindez 13 évvel ezelőtt volt, mi törtét azután?

A Gyurós Díjnak köszönhetően jó egy évig kiemelt figyelmet kaptunk, úgymond reflektorfénybe kerültünk. Innentől kezdve más díjakat is elnyertünk, és valahogy éreztem is, hogy a díjak kéz a kézben járnak. A Gyurós Díjnak is köszönhetem azt, hogy 2013-ban elnyertem azt az elismerést is, amire tán a legbüszkébb vagyok, az EY “Az Év Üzletembere” Díját, s 2014-ben a globális EY versenyben is megmérettethettem magam.

A Gyurós Díj elnyerése után egyébként elmélyült a kapcsolatom az IVSZ-szel is, mind a mai napig a szervezet általános elnökségi tagja vagyok.

 

Hol tartod a Díjat?

Sokáig a cégnél volt, miután azonban eladtuk a vállalkozást, hazavittem. Nagy becsben tartom.

 

Mit jelent szerinted ma Gyurós Díjasnak lenni?

Nos, látható, hogy a Díj is követi azt a szemléletbeli változást, ami az informatikában az elmúlt években bekövetkezett. Úgy vélem, a hangsúly mára oda tolódott, hogy főként azokat a vállalkozásokat és menedzsereket díjazzák, akik a nemzetközi porondra tudtak lépni és ott bizonyítottak is. Felerősödött talán a startup-világra fordított figyelem. Az IVSZ és így az egész iparág elismerését és figyelmét kaphatják meg azok a vállalatok és vezetők, akik a nemzetközi versenyben is komoly eredményeket értek el.

 

Megtudhatjuk, jelölsz-e valakit, valamilyen vállalkozást, illetve projektet a Gyurós Díjra idén?

Számos vezető és vállalkozás van, amely méltán nyerhetné el a Gyurós Tibor Díjat. Az év sztorija talán a Balabité, de ott van Kishonti László és az AIMotive esete is, amely közös tőkebevonással pillanatok alatt globális szereplő lett. A digitális oktatás terén is vannak olyan vállalkozások, amelyek a “diszrupciós oktatás” terén kimagasló eredményeket értek el. Hála istennek bőven van kikből és miből válogatni.  Egész biztosan jelölni fogok, mert tudom, nemcsak az számít, hogy mit vagy kit ismerünk el, hanem - ahogy az én példám is mutatja - az is fontos, mikor érkezik az elismerés.

 

Amennyiben tudod, ki lenne méltó 2018-ban az az év IKT menedzsere az év digitális nagykövete díjra, illetve tudod mely IKT projekt, valamint innováció érdemelné meg a szakma elismerését, küldd el jelöltjeidet most!

 


Kapcsolat

IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért

Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége

Centrál Udvar Irodaház B ép. I. emelet
1077 Budapest, Wesselényi utca 16/A

Tel.: +36 1 266 6346
Fax: +36 1 411 0914
Iroda e-mail: iroda[@]ivsz.hu

Sajtókapcsolat: sajto[@]ivsz.hu
+36-70-366-3012