Támogassuk a holnap digitális szakembereit!

2020 márciusában az IVSZ kezdeményezésére pár nap alatt több mint 50 tagvállalat és digitalizációban élen járó vállalkozás mozdult meg a távoktatásra való átállás támogatása érdekében. A sikeres kezdeményezésre építve most újra adományozásra hívunk, hiszen a digitális átállás továbbra is megoldandó feladat, elsősorban a kistelepüléseken élő általános iskolások számára.

Segíts Pályára Lépni!

A helyzet azóta tovább formálódott: a koronavírus-járvány hatására megváltozott világgazdasági környezet, a munkakultúra és az oktatásmódszertan változása kézzelfoghatóvá tette a digitalizációban rejlő potenciált, és sok területen felgyorsította azt.

Az oktatás villámváltással egy digitálisabb jövőbe érkezett: bár teljes mértékben digitális oktatásról nem beszélhetünk, a tanulók eszközigénye megnövekedett, a tanulás és tudásszerzés módja az oktatás minden szintjén végérvényesen megváltozott. Azoknak a családoknak és tanulóknak, akiket már a járvány előtt is a digitális lemaradás fenyegetett, most még nagyobb támogatásra van szükségük. Megfelelő eszközökhöz való hozzájutásuk a munkaerőpiaci esélyeiket illetően is kiemelten fontos, hiszen a digitális kompetenciák egyre nagyobb szerepet játszanak a foglalkoztathatóságban és a munkaerő-piaci alkalmazkodóképességben.

A digitális gyorsítópálya megteremtése kihívást és feladatot is jelent a gazdaság és társadalom, illetve a digitális ökoszisztéma szereplői számára. A kormány, a vállalati szektor, valamint a civilek által indított kezdeményezések sora hivatott hozzájárulni a sikeres digitális átálláshoz, amelyek közül kiemelkedik a Tanítsunk Magyarországért program. A program célja, hogy a munka- és továbbtanulási lehetőségektől távolabb eső kistelepülések általános iskoláit és azok tanulóit támogassa abban, hogy képesek legyenek kihozni magukból a maximumot – legyen az szakmaszerzés, érettségi, továbbtanulás és a végén elhelyezkedés a munkaerőpiacon. Ehhez mindenekelőtt a digitális oktatásban való aktív részvétel lehetőségét szükséges biztosítani a diákok számára, ezért olyan piaci szereplők és szakmai szervezetek együttműködését keresik, akik képesek közvetve eszközökkel támogatni a célcsoportot.

Az IVSZ örömmel csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez.

A digitális jövő mindenkié

Kérünk, hogy lehetőségeid szerint segítsd a digitális esélyegyenlőség és az oktatás digitalizálásának ügyét! Közös összefogással sokat tehetünk a digitálisan leszakadókért, és egyben a virágzó IKT munkaerőpiacért is!

Miért fontos, hogy Te is beszállj?

 • Mert hatásod lehet olyanok életére és tanulmányaira, akik a jövőben előre vihetik a vállalatodat és példaképként állhatnak mások előtt.
 • Mert a hozzájárulásod által megjelenhetsz a kampányban, illetve részt vehetsz az eszközök kiosztásában, ezáltal a szemléletformálásban is.
 • Mert az oktatás digitalizálása a fokozódó IKT munkaerőpiaci problémák megoldásának sarokköve. Most jó pillanatban vagyunk, hiszen a járványhelyzet következében az oktatás kimozdult komfortzónájából.
 • Mert a bizalom, a felelősségvállalás és a hitelesség egyre fontosabb a jelenlegi és jövőbeli munkaerőd számára is: ez fontos motiváció lehet a járvány nyomán beköszönő kiégések időszakában.
 • Mert a technológia és a digitalizáció igazi jövőformáló erő, a digitalizáció támogatása egyre fontosabb CSR területté válik napjainkban.
 • Mert most az IKT szektoron (és a digitálisan felkészült cégeken) a sor, hiszen minket kevésbé érintette kedvezőtlenül a járvány által kikényszerített digitális transzformáció.
 • Mert a digitális oktatás támogatására mindig szükség lesz: nem egyszeri gyűjtési akcióról van szó, ezt az ügyet egy hosszútávú CSR stratégiába is beillesztheted.
 • Mert együttes erővel növelnünk kell a digitális bizalmat: hiszen a digitalizáció ügye akkor juthat előre, ha társadalmi szinten bizalmat tudhat maga mögött a szektor.

A digitalizáció nem csak a kiválasztott keveseké, a jövő mindenkié!

Milyen módon csatlakozhatsz?

A gyűjtés során anyagi felajánlással tudsz hozzájárulni a következő digitális generáció fejlődéséhez. A felajánlott összegekből vásárolt eszközökkel a programban résztvevő tanulókat támogatjuk.

A kampányban való részvételen kívül csatlakozhatsz akár a Tanítsunk Magyarországért mentorprogramjához vállalati mentorként, vagy akár bekapcsolódhatsz a Programozd a jövőd! projektbe is.

Hogyan osztjuk ki az eszközöket?

 • Az eszközök teljesítmény alapon járnak majd a kiválasztott diákoknak, digitalizáció tematikájú és/ vagy informatikai pályaválasztáshoz kapcsolódó feladatot kell megoldaniuk.
 • Az eszközöket jellemzően 7-8. osztályos diákok kapják majd ezzel is motiválva őket az informatikai irányú továbbtanulásra (a Programozd a jövőd! program keretében motiváljuk ezeket a diákokat személyes csatornán keresztül is, hogy informatikai szakokon tanuljanak tovább).
 • Az adományozás, eszközvásárlás és kiosztás operatív és logisztikai feladatait a HTTP Alapítvány végzi.

Ütemezés és felajánlás

A felajánlásokat 2021. július 6-tól 2021. szeptember 30-ig fogadjuk. A cél, hogy Mikulásra minél több diák használatba vehesse új eszközeit.

Csatlakozz a programhoz és tedd meg a felajánlásod most!

Kérdésed van?

Keress minket a kommunikacio@ivsz.hu e-mail címen!

Partnerek

Tanítsunk Magyarországért

HTTP Alapítvány