A tavalyi évben négy saját rendezvényt szervezett az IVSZ, ebből egy kiemelkedő volt abból a szempontból, hogy a szövetség történetének első nagy, több mint ezer fős konferenciája volt áprilisban a SMART X Konferencia. A saját rendezvényeken felül több helyen is megjelentünk mint társszervezők.

 

SMART X Konferencia

A jubileumi eseményen több mint 1000 ember, öt teremben, 150 előadóval, 120 előadáson és beszélgetésen járta körül az innováció sokszínű és időszerű témáit. A SMART a transzparencia, a felelősségvállalás és a kollaboráció mellett tette le voksát, amivel gyümölcsöző platformot biztosított különböző szereplők együtt gondolkodására: a nagyvállalatok, startupok és a pénzügyi, kormányzati és akadémiai szereplők is értékes hozzávalókkal járultak hozzá a sikeres hazai innovációs ökoszisztéma receptjéhez.

 

Közgyűlés 2019

Az IVSZ éves közgyűlésén Laufer Tamást választották meg a szervezet elnökévé, aki sorozatban negyedik elnöki ciklusát kezdheti meg.

Laufer Tamás beszédében hangsúlyozta, hogy az IVSZ tagjainak nagy része továbbra is informatikai vállalkozás, mégis egyre több tagtárs képviseli a korábbi „non-IT” szektort; olyan pénzügyi, agrár, vagy akár az ingatlanok területén működő cégek, amelyek felismerték a technológiai fejlesztések és a digitális transzformáció fontosságát.

 

Digitalk – HR Meetup​

Az IVSZ DIGITALK meetup sorozatának első alkalmával HR szakértők próbálták megfejteni, hogy melyek a leghatékonyabb alternatív toborzási módszerek, illetve mikor van ezekre leginkább szükség. A Tech Embassy segítségével szervezett eseményen gyorsan kiderült, hogy még a fogalom sem feltétlenül ugyanazt jelenti minden szereplő számára, így a lehető legizgalmasabb beszélgetésre számíthattunk, amit maradéktalanul meg is kaptunk.

 

MENTA 2019

2019-ben több mint 40 előadás, kerekasztal-beszélgetés, valamint hatvannál is több előadó segítette a MENTA közönségét abban, hogy tudást és információt kapjanak a digitalizációs kihívások megoldásához.

26. IVSZ MENTA konferencia azt vállalta, hogy segítséget nyújt az eligazodásban, és olyan előadásokkal, beszélgetésekkel, közeggel szolgál, amelyek segítségével a változások értelmezhetővé válnak, illetve amelyek megoldási lehetőségeket villantanak fel. Igyekeztünk olyan kiváló szakembereket felkérni, akik a színpadon, húsz percben, majd később egy kötetlen beszélgetés során is tudnak hasznos tanácsokkal szolgálni.

Átadtuk a Gyurós Tibor díjakat is 

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért 1997 óta díjazza a hazai piac kiválóságait és reménységeit, 2001 óta pedig Gyurós Tibor-díj néven adja át az elismeréseket olyan szakemberek, és vállalkozások részére, akik az elmúlt egy év során meghatározó munkát végeztek az iparágban. Ebben az évben huszonegyedik alkalommal történt meg a díjak átadása.

A 2019-s Gyurós Tibor-díj győztesei:

  • Az év menedzsere: Birmacher Barnabás – Bitrise, CEO
  • A digitális oktatás nagykövete: Sisák Zoltán – HTTP Alapítvány, kuratóriumi elnök
  • Az év digitalizációs projektje: Lidl Magyarország Bt. – rövid lejáratú termékeket automatikusan diszponáló MI rendszer
  • Az év innovációja: WIWE mobil EKG, Sanatmetal Kft.

DATARENA 2019

Harmadik alkalommal tűzte zászlajára a DATARENA konferencia a felhő és adat iparág buzzwordöktől hemzsegő hátterének felfejtését és a valódi innovatív megoldások bemutatását.  Az IVSZ Adatközpont és Felhő munkacsoportja megmutatta, hogy az IVSZ tagjai olyan szakmai munkát végeznek, illetve olyan felvetéseket, témákat indítanak útjukra, amelyek alkalmasak az iparági környezet formálásra. A munkacsoport küldetése a tudásmenedzsment, az információ áramoltatása és a releváns szereplők szemléletének formálása. A Magyar Telekom székházában megrendezett konferencia közel 100 érdeklődő számára tette jól megragadhatóvá az felhő- és adattechnológiát pozitív hatásait és üzleti értékét.

DEF – Iparági Fórum

Az IVSZ négy évvel ezelőtt egy új módszertan mentén mérte fel a digitális gazdaságot, amely kutatást tavaly a Microsoft Magyarország támogatásával ismételt meg. Az eredményeket bemutató sajtórendezvényt követően egy iparági fórumra invitáltuk a piaci szereplőket, hogy közösen átbeszéljük a következtetéseket, valamint a lehetséges folytatást. Az eredmények validálása mellett a jelenlévők a lehetséges kitörési pontokról, a legfontosabb feladatokról is beszéltek, amivel párhuzamosan az IVSZ vezetőitől (Laufer Tamás, Both Vilmos), valamint a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójától (Christopher Mattheisen) kaphattak az iparág számára releváns információkat a kutatás hátteréről, mozgatórugóiról.