Vegyél részt Te is a Modern Gyárak Éjszakáján!

2017.11.09

Itt az alkalom, hogy beless a kulisszák mögé! Most először, november 17-én egy éjszakára megnyitják kapuikat az ország legmodernebb gyárai az érdeklődők előtt.

Modern Gyárak Éjszakája

Közös sajtótájékoztatót tartott a Nemzetgazdasági Minisztérium és az IVSZ-IFKA konzorcium: az Ipar 4.0 Mintagyár projekt népszerűsítése keretében bejelentették a Modern Gyárak Éjszakája programot. Az érdeklődők november 17-én 16 és 22 óra között meglátogathatják az ország legmodernebb gyárait.

Az Ipar 4.0 projekt első szakaszának fő célkitűzése a szemléletformálás, amely megismerteti az Ipar 4.0 módszerek és technológiák előnyeit a termelő kkv-kkal, a Modern Gyárak Éjszakája program pedig a pályaválasztás előtt álló fiatalokat és a jelenlegi munkavállalókat kívánja elérni. Mintegy 25 magyarországi gyár nyitja ki kapuit november 17-én, hogy az érdeklődők gyakorlatban is megtapasztalhassák a legújabb fejlesztéseket. Gyere és ismerkedj meg te is a ma és a közeljövő korszerű, „okos” gyáraival, amelyekben a legmodernebb technológiák segítik a termelést! Mindehhez elég kiválasztanod a program weboldalán a számodra legérdekesebb helyszínt, és regisztrálni magad az ingyenes gyárlátogatásra.

Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és – szabályozásért felelős államtitkár (NGM)

Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és – szabályozásért felelős államtitkár (NGM)

Az esemény bejelentésére a konzorcium ünnepélyes sajtótájékoztatót szervezett, ahol Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és – szabályozásért felelős államtitkár (NGM) az Ipar 4.0 Mintagyár projekt és az esemény nemzetgazdasági és szakpolitikai vonatkozásait ismertette. Hangsúlyozta, hogy a digitalizáción alapuló negyedik ipari forradalomban a megfelelő eredményekhez korszerű gyártásra, a jövőt ismerő szakemberekre van szükség. A Modern Gyárak Éjszakájára ezért elsősorban a jövő vállalkozóit és szakembereit, a pályaválasztás előtt álló fiatalokat várják.

Dr. Bárdos Krisztina, konzorciumvezető

Dr. Bárdos Krisztina, konzorciumvezető

Dr. Bárdos Krisztina, konzorciumvezető bemutatta az Ipar 4.0 Mintagyár projekt céljait és főbb mérföldköveit, kiemelve, hogy a Modern Gyárak Éjszakája program annak első nyilvános állomása. Tudás- és technológianépszerűsítő lehetőség, ahol az érdeklődők megtudhatják, hogy már ma is a termelés mindennapos részét képezik a modern megoldások, és valós környezetben ismerhetik meg a „negyedik ipari forradalmat”. Felhívta a figyelmet arra, hogy az az eseményhez csatlakozó együttműködő gyárak mellett a sajtó is komoly segítséget tud abban adni, hogy a korszerű termelésbe minél több pályamódosítás / pályaválasztás előtt álló munkavállaló bepillanthasson.

Szövényi-Lux Márton, a Festo-AM Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója

Szövényi-Lux Márton, a Festo-AM Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója

Szövényi-Lux Márton, a Festo-AM Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója a sajtóesemény házigazdájaként, és egyúttal a Nyitott Gyárak Éjszakája program egyik helyszíneként arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a FESTO az ipar 4.0 technológiák egyik zászlóvivőjeként örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez. A gyár történetének rövid áttekintésével illusztrálta, hogy a FESTO számára a technológia korszerűsítése mindig is fontos törekvés volt, majd példákat mutatott be az aktuális fejlesztések közül.

Modern Gyárak Éjszakája sajtótájékoztató

Érdemes ellátogatnod a moderngyarakejszakaja.hu-ra, ahol a regisztráció mellett többet is megtudhatsz a programról.