Új vezetővel átalakul az IVSZ Oktatási munkacsoportja

2018.05.11

Az IVSZ Oktatási munkacsoportja május eleji tisztújító ülésén Fazekas Barbarát választotta a munkacsoport vezetőjének. Az értekezleten az éves munkaterv ismertetése mellett döntés született arról is, hogy a munkacsoport kibővül, s a jövőben Digitális Munkaerőpiaci és Oktatási Munkacsoport néven folytatja tevékenységét.

A Digitális Munkaerő Program a közelmúltban kormányzati végrehajtási fázisba lépett; nem véletlen, hogy a munkacsoport mind elnevezését mind fókuszterületeit tekintve reflektál erre a fontos mozzantra.

A munkacsoport legfontosabb célja, hogy feltárja a fókuszterületek legégetőbb problémáit, és maghatározott időtávlatban, konkrét problémakörök tekintetében, kézzelfogható és mérhető eredményeket érjen el.

Fazekas Barbara – aki egyébiránt az IVSZ  elnökségi tagja is – hat pontban foglalta össze munkatervét:

  1. Nyitó munkacsoport ülés: Probléma térkép, ún. „heat map” készítése
  2. Széleskörű igényfelmérés: A heat map pontjainak megszavaztatása a munkacsoporttal, meghatározva az akciótervet amellyel a következő 6 hónapban kiemelten foglalkozni fognak.
  3. Projektindító munkacsoport ülés: Célok, teljesítménycélok és akciócsoportok kialakítása
  4. Akciócsoport munka: A kialakított akciócsoportok külön-külön dolgoznak vállalásaik megvalósításán
  5. Havi találkozók: Az akciócsoportok havonta találkoznak megbeszélni az addig elért eredményeket
  6. Előadások és riportok: Az eredményeken rendszeresen bemutatják, értékelik, szükség esetén módosítva a stratégiákat, akcióterveket

 

A Digitális Munkaerőpiaci és Oktatási Munkacsoport vezetőjéről

Fazekas Barbara szabadúszó tanácsadó, az IVSZ elnökségi tagja. Az elmúlt években a Green Fox Academy felépítésén dolgozott. A „bootcamp” képzéssel foglalkozó iskolát, mely mára több mint 300 új programozót adott a hazai IT szektornak, három év alatt építette fel csapatával, gyakorlatilag a nulláról. A Green Fox Academy előtt Barbara a Kürt Academy, és a Doctusoft csapatát erősítette.

Barbara pályafutása alatt mindig is az oktatás és a technológia területén dolgozott, és a jövőben is ilyen cégek alapítását, ill. menedzselését tervezi. Vezetői karrierje során mindig is fontosnak tartotta, hogy személyesen is kivegye részét a hazai oktatásfejlesztésből, s az informatikai iparág érdekeinek hatékony képviseletéből.