Szigetvári József: Jó dolog egy szűk, elit klub tagjának lenni

2018.06.12

A Gyurós Tibor-díj ma az informatikai szakma egyik legrangosabb elismerése és megtiszteltetés, ha valaki elnyeri ezt a díjat. Jó dolog egy szűk, elit klub tagjának lenni.” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója, tavalyi év IKT menedzsere, a Gyurós Tibor-díj győztese.

Szigetvári József (Szallas.hu)

Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója

 

Szeptemberben a 25. MENTA Konferencián 20. alkalommal adja át az IVSZ az IKT szakma egyik legrangosabb elismerését, a Gyurós Tibor-díjat, melyre július 2-ig várjuk a jelöléseket. Bárki jelölhet bárkit, és önjelölésekre is van lehetőség. Néhány korábbi győztest megkérdeztünk arról, mit jelentett számukra a Díj elnyerése. Elsőként Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

 

Ön kétszer is elnyerte az Év menedzsere az infokommunikációban Gyurós Tibor-díjat. Egyszer 2003-ban, az IDG Hungary lapigazgatójaként, másodszor pedig 2017-ben, a szallas.hu ügyvezetőjeként. Mit jelentett a díj önnek a kétezres évek elején és mit 2017-ben?

Először a szakmai pályám elején kaptam meg az elismerést, nagyon korán, nagyon fiatalon.  Hihetetlen lökést adott. Visszaigazolást jelentett, hogy jó az az irány, melyen haladok.

A Szallas.hu-nál már úgy éreztem, a rengeteg munka megkoronázása volt a díj. A csapatommal elhatároztuk, hogy nemzetközileg is releváns terméket fogunk előállítani és eladni. Ez sikerült. A második díjnál szerintem ezt honorálták, sokkal inkább a csapat teljesítmény elismerését éreztem az adományozók részéről.

Hadd említsem meg kis érdekességként azt is, hogy valahányszor elnyertem a Gyurós-díjat, utána rögtön valamilyen negatív változás történt az életemben, de aztán valami nagyon-nagyon jó is.

 

Hol tartja a díjait?

Az első díj a számítógépem mellett van otthon, a második a munkahelyemen a polcon. A vándordíjat, a karmesteri pálcát használom is néha, az a pointerem, azzal mutogatok.

 

Mi jut eszébe Gyurós Tiborról és az IVSZ által alapított díjról?

Gyurós Tiborról leginkább az a róla kialakult vélekedés jut eszembe, mely szerint nem volt ő egy nagy varázsló, de rendszeresen olvasta a Gartnert, és rendkívül tájékozott volt. Meg tudta valósítani az üzleti stratégiákat. Gyurósban rendkívüli szakmai alázat volt, és ez példamutató számomra is.

Az IVSZ-ről, mint a díj megalapítójáról azt gondolom, hatalmas utat járt be az elmúlt évtizedekben. Egy apró, pici szövetségből fajsúlyos szereplővé növekedett, és jó példája annak, hogyan kell működnie egy szakmai érdekképviseletnek.

 

Ön jelöl-e idén valakit a Gyurós Tibor Díjra?

Még gondolkozom rajta, hogy kit, de biztosan fogok jelölni.

 

Amennyiben tudod, ki lenne méltó 2018-ban az az év IKT menedzsere az év digitális nagykövete díjra, illetve tudod mely IKT projekt, valamint innováció érdemelné meg a szakma elismerését, küldd el jelöltjeidet most!