Mit mond a Gartner a digitális világgazdaságról?

2016.02.04

Február 11-én, az IVSZ-MTA közös szervezésében megrendezésre kerülő Digitális Transzformáció Konferencián Frank Buytendijk, a Gartner kutatásért felelős alelnöke és vezető elemzője kalauzol el minket a digitális világgazdaság kérdéskörében.

A holland elemző több fontos menedzsment szakkönyv szerzője, szakterülete az üzleti és információs technológia, tanácsadói, kutatói, elemzői oldalon is jelentős tapasztalata van, illetve több kisebb, közepes és egészen nagy szoftvercégnél is felsővezetői pozíciókat töltött be. Üzleti intelligencia, vállalati teljesítmény menedzsment és üzleti folyamat menedzsment területeken is elismert szakértő, jelenleg pedig a Gartner kutatásért felelős alelnöke és vezető elemzője. Úttörő témái közé tartozik a digitalis etika: hogyan lehet a vállalatokat segíteni, hogy “jó” dolgokat tegyenek a technológiával és ne káoszt okozzanak. Továbbá a Digitópia elmélet megalkotója is, ami a jelenlegi civilizáció számára négy lehetséges szcenáriót vázol fel azzal kapcsolatban, hogy milyen hatása lesz a technológiai robbanásnak a világra, világgazdaságra, társadalomra.

frank_buytendijk_2

Február 11-i előadásának címe: Túl a digitópián – digitális világgazdaság

Mi igaz? Mi valós? Mi jó? Szükséges kérdések a digitalizálódó világgazdaság megértéséhez. A technológiai innovációk rengeteg határt és korlátot töröltek el. Ma az üzleti döntéshozók nem azt a kérdést teszik fel, hogy „hogyan érhetnénk el a céljainkat?”, hanem azt, „mit kezdünk azzal a hatalommal, amit a technológiánk a kezünkbe adott?”. Érdekes módon a következő évek változásainak megértéséhez 2500 évre kell visszanyúlni, Szókratész filozófiájáig. A jövőt megjósolni lehetetlen, de az egyik szcenárió szerint a Digitópia korszakában a technológia már nem előny lesz, hanem maga a társadalmi infrastruktúra, amit minden ember közösen birtokol.

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Helyek már csak nagyon korlátozott számban érhetők el, tekintettel a 400 regisztráltra és a terem befogadóképességére.

További információ és jelentkezés