Minden idők legsikeresebb CeBIT-je volt az idei

2017.03.30

A CeBIT az utóbbi évek hagyományainak megfelelően az informatikai szakma B2B találkozója volt. 70 országból 3000 kiállító és 200 000 látogató vett részt az ötnapos kiállításon. A nagy német cégek hatalmas standokkal jelentek meg hazai pályájukon, így az SAP, a Software AG, a Telekom, mellettük a német tartományok és szövetségi minisztériumok egy része is saját maga állított ki. A Huawei és az IBM standja volt a legnagyobb, leglátványosabb. A kiállítás fő fókusza az ipar és a gazdaság digitalizációjának bemutatása volt, a robotika, az automatizált gyártás és logisztika mindent uralt.

 A „HOME FOR INNOVATION” téma köré szervezett magyar stand az 5. csarnokban kapott helyet. Kiállítóként 25 cégnek adtunk otthont, de a standot és annak infrastruktúráját további 15 cégnek is felajánlottuk tárgyalások helyszínéül vagy előadásuk megtartására.

A magyar stand

Az újszerű design és teljesen egyedi arculat megtette hatását, nagyon sokan látogatták meg a magyar pavilont. A 400 m2 alapterület jól kihasználta az installáció, és elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a kiálló országok között a magyaroké volt a leglátványosabb. A helyszíni visszajelzések szerint a látogatóknak és kiállítónak is nagyon tetszett a magyar megjelenés.

Mintegy 5000 látogató fordult meg a standon, melyből munkatársaink és a kiállító cégek képviselői 1500 üzleti találkozót bonyolítottak le. A cégek beszámolói szerint ebből 450 olyan volt, mely üzleti lehetőséggel kecsegtet, így már a cégeken múlik, hányat tudnak üzletté konvertálni. Az előre leszervezett, illetve spontán kialakult megbeszélések között voltak, melyek konkrét üzleti megegyezéssel zárultak.

A standot Szíjjártó Péter Külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg hétfőn, rajta kívül a politikai élet számos magasrangú képviselője is meglátogatta a kiállítást.

A résztvevő magyar kiállítók sikeresnek ítélték a megjelenésüket a CeBIT-en, külön köszönetet mondtak az IVSZ szakmai munkájáért és segítségéért, többen már jelezték közülük, jövőre is szívesen vennének részt a kiállításon.

Aki idén nem vett részt, már most írja be a naptárjába: 2018. június 11-15.!