MENTA 2019 – Vicsek András videóinterjú

2019.07.25

Vicsek Andrással a Maven7 hálózatkutató Zrt. társalapítójával és ügyvezető igazgatójával készítettünk videóinterjút a digitális átalakulásról, az agilitás fontosságáról és arról, hogy miről szól majd előadása az idei MENTA konferencián.

Vicsek András - MENTA 2019

 

A sikeres agilis működés szempontjából kulcsszerepe van az informális együttműködési hálózatoknak. Azok a szervezetek, akik képesek az ezekben levő erőt kihasználni, nagy előnyre tudnak szert tenni.

 

Hogyan gyorsítsuk fel a szervezeti változásokat az informális hálózatokon keresztül?

Egy felmérés alapján 2018-ban több mint 1.3 milliárd dollárt költöttek a cégek digitális transzformációhoz kapcsolódó új technológiákra. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a szervezeti változási kezdeményezések 70%-a nem éri el az eredetileg kitűzött célokat, érzékelhetően komoly problémával küzdenek a nagyvállalatok. A bukás hátterében leggyakrabban az áll, hogy a radikálisan új technológiákhoz, üzleti modellekhez, szabályozásokhoz és megváltozott vevői- és munkavállalói elvárásokhoz való alkalmazkodás egészen új szervezeti működést kíván meg, amiben a formális és informális hálózatoknak kiemelt szerepe van. A legújabb analitikai megoldások lehetővé teszik, hogy az együttműködési és kommunikációs hálózatok feltérképezésével azonosítsuk és bevonjuk a szervezeten belüli influencereket, akiken keresztül felgyorsítható a változás, csökkenthető az ellenállás és javítható a változás fenntarthatósága.

Ha szeretnéd meghallgatni Vicsek András előadását, várunk Téged is a MENTA 2019 konferenciára!