MENTA 2019 – Jónap Richárd videóinterjú

2019.07.11

Jónap Richárddal, a Concorde Értékpapír Zrt. portfólió menedzserével készítettünk videóinterjút a digitális átalakulás kihívásairól és arról, hogy miről szól majd előadása az idei MENTA konferencián.

Jónap Richárd 2019 MENTA

 

Ebben a technológiai, informatikai forradalomban, amelyben élünk, a megjelenő új dolgokat lehetőségként kezeljük és ne csapdaként, veszélyként tekintsünk rájuk! Nagyon fontos, hogy a megfelelő attitűdöt vegyük fel ebben a világban, ugyanis ez szinte csak rajtunk múlik.

Algoritmus diktatúra

Az emberiség rendelkezésére álló adatok mennyisége évről-évre drámaian nő. Ezáltal a kellős közepén vagyunk egy olyan érának, amikor a programozható tevékenységekben az algoritmikus döntések súlya is egyre nagyobb. A részvénykereskedelmet már több, mint egy évtizede uralják a magasfrekvenciás villámkereskedők. Kereskedési algoritmusok milliói figyelik valamely referenciatermék ármozgását, hogy a másodperc milliomodrésze alatt reagálni tudjanak egy lényegesnek érzékelt változásra. Mindeközben a videóelemzések a sport csúcsát is teljesen algoritmizálták. Az Amazonnál munkatevékenységet figyelő algoritmusok akár el is bocsáthatják a raktárosokat. Hova vezet ez a következő 5-10 évben? Lehetséges, hogy az algoritmusok fogják diktálni a feltételrendszereket az életünk nagyon sok területén?

Ha szeretnéd meghallgatni Jónap Richárd előadását, várunk Téged is a MENTA 2019 konferenciára!