Jelentkezz az IKT Exportakadémiára!

2017.09.08

A kormány egy évvel ezelőtt fogadta el Magyarország Digitális Exportfejlesztési Stratégiáját (DES). Az IVSZ szakértői jelentős mértékben járultak hozzá a stratégia megalkotásához, a szükséges intézkedések megfogalmazásához. A stratégia megszületése után nem dőltünk hátra elégedetten, hanem teljes erőbedobással vetettük bele magunkat abba, hogy segítséget nyújtsunk a feladatok megvalósításában. 

Az IVSZ által már 4 éve végzett export kutatás és a stratégia előkészítéséhez kapcsolódó speciális kérdőívezés és mélyinterjú-sorozat szolgáltatta az alapját a DES-ben megfogalmazott akcióknak. Köszönjük mindenkinek, aki válaszaival és gondolataival segített ebben. Idén ősszel újra szeretnénk megkeresni Titeket, hogy minél aktuálisabb adatokra támaszkodva fogalmazhassuk meg javaslatainkat, illetve minél relevánsabb segítséget tudjunk nyújtani számotokra.

finanszírozási lehetőségek bővítése és pénzügyi támogatások területén többféle Eu-s pályázati lehetőség is megjelent. Az IVSZ is aktív résztvevője annak a párbeszédnek, mely a KKM irányításával indult az EXIM Bankkal a IKT szektor számára, a külföldi piacokon végzett projektek finanszírozását szolgáló áthidaló kölcsönök kialakítására. A DES-ben megfogalmazott, a külföldi beruházásokhoz illetve költségekhez kapcsolódó adókedvezmény előkészítését is megkezdte az IVSZ. 

A konkrét piacralépési támogatások keretében került sor tavaly ősszel a kiemelt állami támogatással, az MNKH szervezésében,a  Design Terminal közreműködésével és az IVSZ szakmai vezetésével megvalósult CeBIT megjelenésre. A Home for Innovation stand minden idők legnagyszerűbb megjelenését és legsikeresebb CeBIT kiállítását jelentette a magyar cégek számára. Idén folytatódik a kiemelt állami szerepvállalás mentén szerveződő külföldi kiállítások és vásárok előkészítése. Az IVSZ továbbra is stabil partner ebben.

képzések és a vállalkozások felkészítésének témakörében is történtek előrelépések. Az MNKH, többek között az IVSZ-szel is konzultálva alakította ki export akadémiájának kifejezetten az IKT vállalkozások számára testreszabott változatát. Az első ilyen üzleti akadémiára idén szeptemberben kerül sor. Itt olvashatjátok az MNKH felhívását, és az akadémia tervezett programját, illetve jelentkezhettek a képzésre.

Sok feladat van még előttünk, hogy a digitális exportfejlesztés minél hatékonyabb rendszerét kialakíthassuk. Ehhez továbbra is számítunk a segítségetekre!