Munkaerőpiaci Iparági Fórum

2021.02.18 15:00 - 16:15

Online Webinar

Az ITM, az IVSZ és a KIFÜ megbízásából készült digitális munkaerőpiaci felmérés szerint öt év alatt megduplázódott az informatikusok iránti kereslet. A “Programozd a jövőd!” projekt keretén belül lezajlott kutatás kapcsán webinart szervezünk, amire várjuk minden IVSZ tag részvételét.  

Munkaerőpiaci Iparági Fórum

Időpont: 2021február 18. 15.00-16.15 óra  

Helyszín: Zoom

Az eseményt megnyitja: dr. Solymár Károly Balázs, Digitalizációért Felelős Helyettes Államtitkár (Innovációs és Technológiai Minisztérium)

A kutatás eredményeit ismerteti:

  • Both Vilmos (IVSZ) 
  • Mikó Fruzsina (IVSZ) 
  • Hack-Handa Tünde (eNet) 

Az átfogó kutatás egyértelművé tette, hogy a képzés nem tudja követni a munkaerőpiac növekvő digitális szakemberigényét, így a kereslet még évekig felülmúlja az oktatási rendszer kibocsátásátA képzési rendszerek a következő két évben mintegy 18 ezer új szakembert bocsátanak a munkaerőpiacra, de ez még mindig kevés a piac gyorsuló ütemben bővülő igényeinek kiszolgálására. A következő 2 évben „reális forgatókönyv” esetén 34 ezer, a „potenciális forgatókönyv” esetén pedig 44 ezer digitális szakembert tudna felvenni a piac 

Mi lehet a megoldás a helyzetre? Milyen intézkedésekre, tervekre van szükség ahhoz, hogy enyhíteni tudjunk a hiányon. Hogyan érinti az IVSZ tagcégeit, a piaci szereplőket ez a helyzet? Ők milyen megoldást látnak a leghatékonyabbnak? 

A korábbiakhoz hasonlóan most is hiszünk abban, hogy a közös gondolkodás, a tapasztalatok megosztása segíthet közelebb jutni a megoldáshoz. A teljes digitális gazdaság állapota, ezzel az ország jövője és versenyképessége függ a digitális szakemberek számától 

Csatlakozz be te is az exkluzív, IVSZ tagi eseményünkbeismerd meg a kutatás részleteitfogalmazd meg a kérdéseidet, beszéljük át együtt a témát! 

Regisztráció

A regisztrációs gomb megnyomását követően átmenetileg elképzelhető, hogy hosszabb idő (akár több mint egy perc) telik el. Kérjük, ne töltsd újra az oldalt.