Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia 2019

2019.02.16 -

Magyar Telekom Székház, 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.


Időpont: 2019. február 16. (szombat) 9:30 – 17:00

Helyszín: Magyar Telekom Székház, 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.

A HTTP Alapítvány, együttműködésben a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karral, immár hetedik alkalommal rendezi meg az informatika oktatással foglalkozó konferenciáját, melyre sok szeretettel várja az informatika tanárokat, az oktatási intézmények vezetőit és az informatika oktatás iránt elkötelezett szakembereket.

Évről-évre egyre jobban meghatározzák életünket a technológiai innovációk nyomán létrejövő eszközök és szolgáltatások. Már jó ideje látszik, hogy a sikeres jövő szempontjából az egyik legnagyobb kihívás, hogy elegendő számú, megfelelően képzett informatikus álljon rendelkezésre. A krónikus informatikus hiány csökkentésére csak egyetlen megoldás létezik: az informatikai képzési rendszer innovációja. Mindez szükségszerűen magában foglalja a pályaorientációt, a meglévő intézményrendszer korszerűsítését, az infrastrukturális feltételek ugrásszerű javítását, a tartalomfejlesztést és az oktatást végző kollégák vonzó életpálya modelljének megteremtését. A megvalósításhoz példátlan összefogásra van szükség a kormányzati szervek, az ágazatban dolgozó cégek és szakmai civilszervezetek között.

A fentiekhez kapcsolódóan az idei konferencián szó lesz többek között a szakképzés újabb strukturális átalakításának tervezetéről, az infotanár hiányról, a 2020-as érettségiről, az új NAT-ról, az EuroSkills 2018 verseny sikereiről és a Cisco Hálózati Akadémia újdonságairól.

Társrendezvényként kap helyet a Skills Junior döntője, így a résztvevők bepillantást kaphatnak a konferencia helyszínén zajló versenybe is.

Az ebédmeghívást is tartalmazó részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvény fő támogatója a T-Systems Magyarország Zrt.

A részletes program és további információ az esemény weboldalán.