European Skills Konferencia 2018

2018.11.15 -

Thon EU Hotel, Rue de la Loi 75, Brussels, Belgium


Időpont: 2018. november 15. 9.30 – 16.00

Helyszín: Thon EU Hotel, Rue de la Loi 75, Brüsszel, Belgium

A konferencia célja, hogy hozzájáruljon az EU készségfejlesztési programjának sikeréhez, továbbá növelje Európa digitális tehetségeinek számát és a vállalkozások digitális képességeit.

Az eseményre 200 szakembert várnak szerte Európából, ipar, az oktatás, és kormányzat képviseletében. Az előadások és panelek során olyan fő témák kerülnek majd szóba, amik a vállalkozások digitális érettségét és az informatikusok hiányát taglalják. Ezen túl bemutatják a vállalkozások számára készülő digitális képességek referenciakeretét (Digital Capability Reference Framework) is.

A konferencia előadói vezető európai vállalatok és egyesületek informatikai vezetői, az Európai Bizottság tisztviselői, a digitális készség- és képességfejlesztés és az IT szakma elismert szakértői lesznek.

A digitális technológiákban rejlő potenciált még nem használjuk ki teljesen. A vállalkozások, különösen a KKV-k nehezen tudják megszerezni azokat a digitális képességek, amelyek a digitalizáció adta lehetőség kiaknázásához szükségesek. Így ki vannak téve a kibertámadásoknak, a zsarolóprogramoknak, és más informatikai kudarcoknak. A legújabb adatok és előrejelzések szerint a magasan képzett informatikai szakemberek és a digitális vezetők esetében tapasztalható különbség a kereslet és kínálat között egyre nagyobb kihívás elé állítja a cégvezetőket amikor a digitális transzformáció kapcsán szakembereket keresnek. A digitális szervezeti keretekre és az IT szakértelemre irányuló kezdeményezés azzal foglalkozik, hogy a vállalkozások digitális átalakulását hogyan segítik a dolgozók IT kompetenciái és szakképzettségük, valamint a vállalkozás digitális szervezeti képességei. Ez olyan koherens megközelítést kínál, amely segít a vállalkozásoknak a digitális technológiák nyújtotta lehetőségek kihasználásában. A Capgemini Consulting, az IDC és az empirica által formált konzorcium az Európai Bizottság támogatásával valósítja meg a fent leírt tevékenységeket (Belső Piaci, Ipari, Vállalkozói és KKV-k Főigazgatósága), amelyek összhangban vannak Digital Skills and Jobs Coalition és az Európai Szabványügyi Bizottság (CEN) aktivitásaival.

Ha szeretnél te is részt venni a konferencián, itt tudsz regisztrálni.

A teljes programot pedig itt tekintheted meg.