A jelenből a digitális jövőbe konferencia

2020.11.04 14:00 - 19:00

online

A jelenből a digitális jövőbe konferencián a napjainkban már elérhető, de az életünket a közeljövőben nagymértékben befolyásoló technológiákban rejlő lehetőségeket, illetve ezek esetleges kockázatait ismerhetik meg a résztvevők.

A jelenből a digitális jövőbe 2020

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság a legnagyobb múltra visszatekintő hazai informatikai szervezet, amely kiemelkedő szerepet vállal a digitális esélyegyenlőség megteremtésében. A társaság tevékenységei között kiemelt szerephez jut az informatikai tehetséggondozás. Céljuk, hogy a digitális világ GPS-eként segítsék a tájékozódást az információs társadalom világában.

A konferencia részletes programterve:

  • 14:00: dr. Beck György, a Neumann Társaság elnökének köszöntője
  • 14:15: ifj. Székelyhidi László matematikus nyitóelőadása
  • 14:45: Szökőcs Csaba, az evoSoft munkatársa: Ördögi mesterségek – a jövő munkahelyei – Mire számíthatunk a kutatások alapján, milyen készségekre lesz szükségük a munkaerőpiacon a mai fiataloknak?
  • 15:15:  dr. Prónay Szabolcs, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa: Hogyan változtatta meg a COVID a közösségi tudás alkalmazását?
  • 16:00: Popovics László, az OTP Bank Elosztott Rendszerek Fejlesztési Igazgatóság vezetője: Digitális avatar – Az előadás során egy útra kísérik el a hallgatóságot, ahol megismerik a digitális dolgozó projekt kapcsán felmerülő kihívásokat, és feladatokat.
  • 16:40: dr. Szűts Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem docense, a Milton Friedman Egyetem oktatója, digitálismédia- és pedagógiakutató:  Ki tanít kit? – Mik a digitális pedagógia előnyeire és kihívásai? Hogyan alakul át a tanárok szerepe?
  • 17:40: dr. Nagy Ádám, a Selye János Egyetem kutatóprofesszora: Tegyük rendbe a generációs logikát! – A generációelmélet háttere, az X, Y, Z generáció tagjainak jellegzetességei.
  • 18:10: Tilesch György (George Tilesch), az amerikai Fehér Ház MI-etikai munkacsoportjának tagja, a Neumann Társaság Mesterséges Intelligencia Nagykövete: A MI jövőnk – AI esélyek es veszélyek a nagyvilágban és Magyarországon
  • 18:40: dr. Beck György zárógondolatai

Az eseményre előzetes regisztrációt követően bárki díjmentesen becsatlakozhat az interneten keresztül.

A részletes programokért látogass el az esemény oldalára.