Elhunyt Kerémi András

2021.12.28

Elment egy nagy együttműködő 🕯️
Kerémi András neve az IT iparág nagyjai között említendő, IVSZ elnökségi tagként is sokat dolgozott az iparág elismeréséért. Vinnai János emlékezik meg róla:

kerémi andrás ivsz

Kerémi András az informatikai társadalmunk egyik nagy öregje már csak az égből szorít nekünk és figyel bennünket. Mi végre leszünk nélküle?

A Videotonban kezdte mérnöki pályáját, mint oly sokan a régiek. Aztán a Bull francia multihoz igazolt. Itt lett ismertté, itt bontakozott ki képessége hosszú évek alatt. A partnerségi munka ikonja lett. Kényesen ügyelt arra, hogy ne legyen ellenfél csak versenytárs mert, mint mondta: -lehet, hogy holnap együtt fogunk dolgozni-. Még az önálló munkára beprogramozott robotot is rá tudta venni az együttműködésre. Mindig piaci területen dolgozott. A központosított közbeszerzések szereplői (-vevők, eladók, bonyolítók, jogászok-) mind kedvelték, respektálták gondolatait. A Bull után az IVSZ irodában majd az Eltén dolgozott projektekben. Végül Kuthy Antinál(e-Group) találta meg helyét és szerepét, ahol szervezte a projekt lehetőségeket és kereste a kooperatív partnerséget. Betegsége miatt vett vissza a gázból, de akkor sem állt le. Még a kórházi ágyból is kooperált a partnerekkel. Nem is informatikus volt hanem profi kooperátor, aki tantárgy kellene legyen, mert ebben bizony vannak hiányosságaink. Sokakra ráférne ebből egy szemeszter.